in

Nieuwe Laowa objectieven – Van alles wat


1 mei 2018, 14:44

Het Chinese Venus Optics presenteert tijdens de Beijing P&E Imaging fair begin mei vier nieuwe Laowa objectieven: drie unieke groothoeken en een bijzondere macro. En voor maar liefst zes verschillende vattingen.

De groothoeken

Drie van de vier nieuwe Laowa’s zijn groothoekobjectieven, waarvan eentje een 10-18mm f/4.5-5.6 zoom is voor Sony Fullframe E-mount, eentje een 17mm f/4 supergroothoek voor het middenformaat Fuji GFX-systeem en eentje een circulaire 4mm f/2.8 fisheye voor MicroFourThirds. Met dit drietal vult Venus Optics keurig diverse gaten in de bestaande line-up van diverse cameramerken. Met name de 17mm voor de GFX is een aanvulling voor Fuji-gebruikers, want het aanbod voor dit systeem is nog niet heel breed.

Macro voor iedereen

Behalve de groothoeken is er ook nog de fullframe 100mm f/2.8 2X Ultra Macro APO. Die heeft een maximale vergrotingsmaatstaf van 2:1 (nee, geen schrijffout) en een minimale instelafstand van 24,7cm. Een ideaal objectief voor ultra-macrowerk, maar ook voor portretten. De 100mm wordt leverbaar voor Canon EF, Nikon F, Pentax K en Sony FE-mount.

Prijs en beschikbaarheid


Alle objectieven zijn manual focus. De levertijd en de prijzen van de nieuwe Venus Optics Laowa objectieven zijn nog niet bekend.

www.venuslens.nl
www.venuslens.net

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

FUJINON GF250mm F4 en 1.4x converter

Meike 85mm f/1.8 AF – Eindelijk autofocus!