in

FUJINON GF250mm F4 en 1.4x converter


1 mei 2018, 14:30

Fujifilm presenteert met de nieuwe FUJINON GF250mm F4 R LM OIS W en de bijbehorende FUJINON GF 1.4x TC WR converter serieuze tele-opties voor het GFX middenformaatsysteem.

Tegelijk met de nieuwe 250mm f/4 en de teleconverter zijn ook twee tussenringen geïntroduceerd: de 18mm MCEX-18G WR en de 45mm MCEX-45G WR. Met deze tussenringen wordt middenformaat macrofotografie een stuk eenvoudiger. De ringen koppelen naadloos met de 250mm f/4.

Populair

De Fujifilm GFX 50S middenformaatcamera is populair onder proffotografen én hobbyisten en Fujifilm zorgt er constant voor dat de wensen van deze gebruikersgroepen vervuld worden door het objectieven- en accessoires-arsenaal uit te breiden. De roep om meer telebereik is nu ingevuld met de 250mm f/4 en de 1.4x teleconverter, waarmee je in totaal 350mm tele op je midformaat Fuji kunt zetten. Omgerekend naar fullframe komt dat bereik overeen met 277mm tele (200mm voor alleen de 250mm). Fujifilm claimt dat de converter daarbij geen verlies aan beeldkwaliteit kost. Je raakt alleen een stop licht kwijt.

Ultrahoge kwaliteit

De 250mm f/4 is zeer degelijk geconstrueerd: gemaakt van magnesium en glas, stof- en weerbestendig en bestand tegen temperaturen tot -10° Celsius. Het objectief is opgebouwd uit 16 lenselementen in 10 groepen waaronder één super ED lenselement en twee gewone ED lensdelen die chromatische aberraties onderdrukken. Dat zou op elke instelafstand sublieme prestaties moeten opleveren. Een stabiliser met 5 stops correctie maakt uit de hand werken probleemloos en het objectief heeft een handige optie om de scherpstelafstand te beperken voor een snellere scherpstelling. Deze ‘focus preset’ slaat de instellingen op in het geheugen van het objectief, waarna je ze met een druk op de knop weer oproept. Dit gaat onder andere ‘pendelen’ bij matig licht tegen.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujinon 250mm f/4, de teleconverter en de tussenringen zijn leverbaar vanaf mei. De tele kost € 3299,00 en de converter € 849,00. De tussenringen kosten € 329,00 per stuk.

www.fujifilm.eu/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Rolleiflex Instant twee-oog

Nieuwe Laowa objectieven – Van alles wat