Zoom Academy LIVE


Vanavond (donderdag 6 juni) 19:30

Workshop Photoshop

met Rob de Winter

Write your awesome label here.

Leer zelf de mooiste foto's maken!

Welkom bij Zoom Academy! Dit is hét platform om je te ontwikkelen als fotograaf. Volg cursussen, bekijk video’s, laat je inspireren, ga interactief aan de slag, gebruik onze presets, volg masterclasses, live sessies en meer! De volgende stap is helemaal aan jou. Krijg onbeperkt toegang tot ál onze fotografiecursussen!
Write your awesome label here.

100+ uur exclusieve videocursussen en masterclasses

Wat is jouw volgende stap als fotograaf?

Iedere fotograaf is anders. Duik je liever de natuur in, of ga je in de studio aan de slag? Misschien heb je net je eerste camera gekocht, of ben je al gevorderd. Precies daarom hebben we Zoom Academy Pro ontwikkeld. Op welk niveau je ook zit: volg zelf de cursussen die het best bij jou passen! Je kunt kiezen voor één cursus, maar als je Zoom Academy Pro neemt, krijg je onbeperkt toegang tot ruim 90 cursussen en alle livestreams.

Zoom Academy
How it's made videoserie

Drag to resize
Kijk mee achter de schermen bij topfotografen in hun eigen expertise. In deze videoserie How It's Made gaan we langs bij fotografen met één vraag: hoe kun je zo'n spectaculaire foto maken? 
Ga er eens rustig voor zitten en volg er ééntje, zes of allemaal, want inmiddels zijn er ruim 30 afleveringen. Je bekijkt alles binnen Zoom Academy Pro. 
Drag to resize
Met Zoom Academy Pro heb je toegang tot de volledige Collectie Presets

Ga aan de slag met de vele preset-pakketten die je kunt downloaden voor o.a. Lightroom (Classic)

Met Zoom Academy Pro heb je toegang tot de Bibliotheek Digitale boeken

40+ boeken over ieder denkbaar onderwerp

Exclusieve livestreams

Leerzame exclusieve livestreams, onder andere 
over Lightroom en Photoshop door gecertificeerde Adobe-docenten
Empty space, drag to resize
Write your awesome label here.

Fotografen ging je voor

Cursussen

uur aan video

Onbeperkt & overal

Volg er eentje, twintig, of allemaal! Want met Zoom Academy Pro krijg je onbeperkt toegang tot meer dan 90 complete cursussen, die we samen met topfotografen uit het vak hebben ontwikkeld! Uiteraard volledig in het Nederlands, interactief en op elk apparaat te volgen.
Write your awesome label here.
Altijd en overal

Blijf leren, ook onderweg, met onze Academy App

Met onze Zoom Academy App heb je altijd al je cursussen bij je, gewoon in je broekzak. Leer verder, zoek uitleg terug of start een nieuwe cursus tijdens je vakantie. Helemaal gratis.
Write your awesome label here.

Waarom Zoom Academy?

Zoom Academy is dé manier om je te ontwikkelen als fotograaf. Bekijk video’s, laat je inspireren, ga interactief aan de slag, bekijk onze presets, volg masterclasses, live sessies en meer! De volgende stap is helemaal aan jou. Je kunt ervoor kiezen om slechts één cursus te volgen, maar met Pro krijg je toegang tot al de volgende voordelen: 


• Onbeperkt toegang tot meer dan 90 cursussen
• Leer stap voor stap betere foto’s maken
• Alle categorieën: van natuur tot portret
• De nieuwste updates over Lightroom Classic en Photoshop
• Exclusief toegang tot de Collectie Presets voor Lightroom, Lightroom Classic en Photoshop (Camera Raw): optimaliseer je foto’s met één klik
• Krijg les van topfotografen uit het vak
• 100+ uur aan exclusieve video uitleg
• Volledig Nederlandstalig
• Exclusieve Masterclasses en livestreams
• Exclusieve toegang tot de Bibliotheek Digitale boeken, met meer dan 40 cursusboeken
• 50% exclusieve abonneekorting op cursusboeken & andere producten van Zoom.nl

Veelgestelde vragen

Wat kost een cursus fotografie?

Een losse fotografiecursus is er al vanaf €14,95, maar wil je een abonnement dan heb je keuze tussen maandelijks € 9,99 of jaarlijks € 99,99. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot meer dan 90 complete fotografiecursussen die je stap voor stap helpen betere foto's te maken. Inclusief meer dan 100 uur aan exclusieve video uitleg over bv Lightroom of Photoshop.

Hoe leer je fotograferen?

Leren fotograferen is niet lastig. Het enige dat je nodig hebt is een camera waarvan je de instellingen zelf kunt instellen. Met behulp van de tips uit onze cursussen zul je merken dat je snel de basis onder de knie zult krijgen. Zodra je de belichtingsdriehoek snapt en weet hoe compositie werkt kun je al heel snel aan de slag.

Is fotografie iets voor mij?

Fotografie is iets voor iedereen. Het is een ontspannen hobby waar je zoveel tijd in kunt steken als je zelf wilt. Heerlijk op stap de natuur in met je camera of warm binnen aan de slag met natuurlijk licht of studiolicht. Iedereen kan fotograferen met de tips uit onze cursussen.

Welke fotografiecursus kan ik het beste volgen?

Er is een gigantische aanbod van fotografie-cursussen en fotografie-opleidingen. Je zoekt een cursus fotografie als beginner, serieuze amateur of misschien overweeg je zelfs van je hobby je beroep te maken? Zoom Academy biedt je uitgebreide fotografiecursussen op verschillende fotografiegebieden.

Voor welk niveau zijn de fotografiecursussen?

De online fotografiecursussen die je kunt volgen op Zoom Academy zijn geschikt voor iedereen die wil leren fotograferen. De meest cursussen zijn zo gemaakt dat je ze zonder basiskennis prima kunt volgen. Lukt het toch niet, kun je contact met ons opnemen of met medecursisten. Sommige cursussen zijn echt geschikt als basiscursus terwijl andere meer de diepte ingaan van bijvoorbeeld fotobewerking of werken met studioverlichting.

Welke camera heb ik nodig voor een fotografiecursus?

Voor het volgen van onze fotografiecursussen heb je veelal voldoende aan een eenvoudig spiegelreflexcamera of systeemcamera. Met een smartphone haal je niet alles uit onze cursussen, maar zelfs dan kun je toch veel leren, bijvoorbeeld over compositie, licht en beter leren kijken.

Wat is een korte sluitertijd?

Een korte sluitertijd betekent dat de sluiter van de camera maar kort open staat (mechanisch of digitaal), waardoor er maar een korte tijd licht op de sensor van de camera valt. Bij een korte sluitertijd bevries je als het ware het beeld dat je ziet. Hoe langer de sluitertijd des te meer beweging je gaat zien in je foto.

Wat is een goede camera voor beginners?

Eigenlijk is iedere camera een goede camera voor beginners. Zelf met een smartphone kun je tegenwoordig zeer goede foto's maken, helemaal als je zelf de controle over de instellingen neemt of als je gebruik maakt van de creatieve opties van de camera-app in je telefoon. Zo kun je een telefoon ook op een statief monteren en kun je in raw fotograferen. Wil je verder en bijvoorbeeld een flinke telelens of zoomlens gebruiken dan zul je overstappen op een systeemcamera of spiegelreflexcamera.

Hoe maak je de mooiste foto's?

Wat een mooie foto is, is natuurlijk heel persoonlijk. Met de juiste tips en basiskennis zul je echter wel merken dat je al snel betere foto's maakt dan je deed. Leren kijken naar het licht en net even een wat meer tijd nemen voordat je de foto maakt zorgt ervoor dat je ook jouw foto's snel naar een hoger niveau kunt tillen. Onze cursussen helpen hier zeker bij.

Hoe kun je scherpstellen op een camera?

Er zijn meerdere manieren om scherp te stellen met een camera. Uiteraard kun je gebruik maken van de automatische scherpstelling. Deze heeft in de betere camera's ook vaak nog objectherkenning zodat het onderwerp dat je probeert te fotograferen scherp blijft, ook als jij of het onderwerp beweegt.

Hoe maak ik van fotografie mijn beroep?

Fotograaf is een vrij beroep. Ofwel iedereen die zich fotograaf noemt, is er een. Twee zaken die je als fotograaf voor elkaar moet hebben om op professioneel niveau te komen, zijn je kennisniveau en je netwerk. Beide zijn essentieel en even belangrijk. Zonder kennis geen proffoto’s, zonder netwerk geen klanten en bekendheid. 

Waar kan ik raw oefenbestanden vinden om te gebruiken in Lightroom of Camera Raw (Photoshop)?

Je kunt je camera instellen om raw bestanden op te slaan. Deze bestanden kun je importeren in Lightroom of Photoshop om nog nauwkeuriger en zonder kwaliteitsverlies foto's te bewerken. Mocht je nog niet beschikken over raw bestanden om mee te oefenen, dan kun je via de volgende website een aantal gratis raw bestanden downloaden om mee te oefenen. https://zoomacademy.nl/blog/dit-is-waar-je-raw-oefenbestanden-kunt-vinden-voor-lightroom-of-photoshop

Hoe verwijder ik de achtergrond van een foto in Photoshop?

Je kunt met Adobe Photoshop redelijk makkelijk het onderwerp in je foto losstaand maken. Dat doe je in de volgende stappen. Open eerst de foto in Adobe Photoshop. Selecteer dan de Snelle Selectie-tool in de linker balk. Het is gemakkelijker om het onderwerp te gaan selecteren in plaats van de hele achtergrond, want dit is vaak een kleiner deel van het beeld en het onderwerp is makkelijk af te bakenen.

Wat is een goede camera voor beginners?

Voor het volgen van een van onze fotografiecursussen is een goedkope spiegelreflexcamera of systeemcamera voldoende. Het is wel aan te raden gelijk een goed objectief aan te schaffen aangezien je daarmee gelijk kwalitatief betere foto's maakt.