Zoom Academy Next

Zoom Academy Next terugkijken:
De komende dagen worden de workshops geleidelijk toegevoegd aan deze cursus. Over een paar weken staat alles online.

Op 9 & 10 april vond Zoom Academy Next plaats! Het is nu niet meer mogelijk om live deel te nemen. Maar zelfs als je niet live hebt deelgenomen hoef je niets te missen - van de inhoud dan. Je kunt elke sessie namelijk op elk moment terugkijken. 

Volg meer dan 32 workshops, lezingen en masterclasses van de beste fotografen uit het vak, veilig en comfortabel vanuit je eigen huis.
Write your awesome label here.

Ticket

Toegang tot alle live sessies en de digitale beursvloer op 9 & 10 april 

Jij kiest

Wissel eenvoudig tussen de vier verschillende zalen

Terugkijken 

Naderhand worden alle livestreams met je gedeeld

In de praktijk

Gratis cursus Cameratechniek
(t.w.v. € 29,95)

Zoom Academy Next

Zoom Academy Next terugkijken:
De komende dagen worden de workshops geleidelijk toegevoegd aan deze cursus. Over een paar weken staat alles online.

Op 9 & 10 april vond Zoom Academy Next plaats! Het is nu niet meer mogelijk om live deel te nemen. Maar zelfs als je niet live hebt deelgenomen hoef je niets te missen - van de inhoud dan. Je kunt elke sessie namelijk op elk moment terugkijken. 

Volg meer dan 32 workshops, lezingen en masterclasses van de beste fotografen uit het vak, veilig en comfortabel vanuit je eigen huis.
Write your awesome label here.

Ticket

Toegang tot alle live sessies en de digitale beursvloer op 9 & 10 april 

Jij kiest

Wissel eenvoudig tussen de vier verschillende zalen

Terugkijken 

Naderhand worden alle livestreams met je gedeeld

In de praktijk

Gratis cursus Cameratechniek
(t.w.v. € 29,95)

Wat kun je verwachten?

Een uitgebreid programma

In het programma van Zoom Academy Next kun je uiteraard de hoofdthema’s natuur, portret en fotobewerking verwachten. Maar ook de techniek komt aan bod, in combinatie met fotothema’s als sport-, architectuur-, nachtfotografie en meer. De lezingen en workshops worden gegeven door professionals met jarenlange ervaring, waaronder grote namen zoals William Rutten (portretfotografie), Albert Dros (landschapsfotografie) en Bas Uijlings (de beste trouwfotograaf ter wereld). 

Extra cursus Cameratechniek

Bij jouw ticket voor Zoom Academy Next, krijg je nu ook gratis toegang tot de cursus Cameratechniek, t.w.v €29,95. Deze cursus helpt je om meer controle over je beelden te krijgen, waardoor fotograferen nog leuker wordt! De cursus bestaat uit een gedeelte voor beginnende en gevorderde fotografen, waardoor er voor iedereen iets te leren valt. Je kunt direct na aankoop van jouw ticket voor Zoom Academy Next starten met deze cursus, die automatisch aan jouw account wordt toegevoegd.
Let op: alleen tijdens het live-evenement kun je vragen stellen aan de fotografen. Als je de workshops later terugkijkt is er geen interactie mogelijk.
PORTRETTEN & HET VAK FOTOGRAFIE
William Rutten
William deelt onmisbare kennis op het gebied van professionaliteit en vakmanschap. Laat je inspireren en leer van een echte meester in de fotografie. Stel de vragen die je altijd al eens had willen stellen in de live Q & A sessie.
PORTRETFOTOGRAFIE IN DE STUDIO
Michiel Fischer
Als eigenaar van een professionele fotostudio (Studio 34x) weet Michiel alles van lichtopstellingen. Op 9 april geeft hij een hands-on workshop over het opbouwen van een lichtopstelling en op 10 april gaat hij dieper in op het vormen van een portret met licht en schaduw.
FASHIONFOTOGRAFIE
Josefien Hoekstra
Haar fashionportretten zijn extravagante kleurexplosies. Josefien neemt je mee in haar wereld van studiofotografie, kleur en fashion. Ze laat zien hoe je met studiolampen, een model en een flinke dosis creativiteit in korte tijd iets unieks kunt creëren. 
PORTRETFOTOGRAFIE
Carla van de Puttelaar
Carla laat zich inspireren door onder meer de kunst van vijftiende- tot en met zeventiende-eeuwse meesters als Van der Weyden, Caravaggio, Rembrandt en Vermeer. Ze maakt gebruik van sterke licht-donkereffecten, stoffen en theatrale ensceneringen.
TROUWFOTOGRAFIE
Bas Uijlings
Leer van de beste trouwfotograaf ter wereld! Bas is Nikon-ambassadeur en fotografeert huwelijken over de hele wereld. Zijn werk is onderscheidend en hij kan je als geen ander de fijne kneepjes van het vak leren en vertellen hoe en met welke apparatuur hij te werk gaat. 
De volgende sessies zullen in het teken staan van techniek. Zoom.nl-redacteur Michelle zal in gesprek gaan met experts uit de community. Onderwerpen als lange en korte sluitertijden, compositie en de belichtingsdriehoek zullen besproken worden aan de hand van het portfolio van de fotografen.
CREATIEF MET SLUITERTIJD
Chris van Riel & Karin de Bruin
Chris fotografeert honden in actie enKarin fotografeert vooral landschappen. De een gebruikt hele korte sluitertijden, de ander vaak juist hele lange sluitertijden. Michelle bespreekt samen met hen hoe je met een volledige beheersing van je sluitertijd, je foto's naar een nog hoger niveau kunt brengen.
COMPOSITIE & ARCHITECTUUR
Benny van den Bulke
De compositie bepaalt in grote mate of een foto interessant is om naar te kijken. Er is geen onderwerp waar je de compositieregels zo goed mee kunt illustreren als architectuur-fotografie. Daarom gaat Michelle over dit onderwerp in gesprek met architectuurfotograaf Benny van den Bulke.
DIAFRAGMA: SCHERPTE & BOKEH
Patrick Strik
Natuurfotograaf Patrick fotografeert zowel landschappen als de details van de natuur (macro). Voor de ene foto kiest hij voor een extra groot, en voor de andere een klein diafragma. Michelle gaat met hem in gesprek om uit te leggen wat het verschil is en wanneer je beter voor de een of voor de ander kunt kiezen.
FOTOGRAFEREN IN HET DONKER
Cor van der Waal & Patrick van Dijk
Bij het fotograferen met weinig licht, is het extra belangrijk om de belichtingsdriehoek helemaal te beheersen. Fotografen Cor en Patrick weten hier alles van en leggen uit hoe zij hun spectaculaire beelden in het donker maken.
 Foto: 
Patrick van Dijk
SLUITERTIJD BIJ SPORT, CONCERTEN EN MEER
Nylo de Meijer & Maarten de Roon
Maarten gebruikt voor zijn sportfoto's zowel hele korte als lange sluitertijden. Ook Nylo beheerst de belichtingsdriehoek goed, omdat je bij wildlife- en concertfotografie met snel wisselende situaties te maken krijgt. Zij leggen uit wanneer zij voor welke instelling kiezen en waarom. Foto: Maarten de Roon
COMPOSITIE BIJ LANDSCHAPSFOTOGRAFIE
Matthijs Bettman & Miriam Brunke
Wat maakt dat je lang of kort naar een landschapsfoto blijft kijken? Wat maakt het interessant? Het tijdstip en het weer spelen een belangrijke rol, maar compositie is zeker zo belangrijk. Waar moet je op letten? Matthijs en Miriam vertellen hoe zij te werk gaan.
LANDSCHAPSFOTOGRAFIE
Albert Dros
Albert heeft een extreme passie voor landschapsfotografie en is altijd op zoek om unieke foto's te maken. Vulkanen, zonsverduisteringen, hij heeft het allemaal gefotografeerd. Tijdens de live Q & A sessie deelt hij zijn kennis aan de hand van zijn beelden en mag je hem alles vragen. albertdros.com @albertdrosphotography
DIGITALE COMPOSITIES
Maartje Roos
Maartje creëert schilderachtige beelden met behulp van fotografie, creativiteit en het digitale palet. Ze bouwt haar beelden zorgvuldig op, met verwijzingen naar de schildertradities. Onderwerpen als identiteit, historie en natuur lopen als een rode draad door haar fotografische kunstwerken.roosphotography.nl
LANDSCHAPSFOTOGRAFIE
Harmen Piekema
Harmen is altijd op zoek naar de pure en rauwe schoonheid van de natuur, het liefst in extreme weersomstandigheden. In zijn workshop neemt hij je mee op reis naar de diverse landschappen die ons land te bieden heeft en geeft tips en advies voor het perfect vastleggen hiervan. 
WILDLIFEFOTOGRAFIE
Marco de Paauw
Professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw heeft maar één passie: het vastleggen van de parels der natuur. Hij neemt je mee op een virtuele reis aan de hand van de thema’s te land, ter zee en in de lucht. Laat je inspireren door zijn aanstekelijke enthousiasme voor de natuur.
LIGHTROOM CLASSIC
Tom Reuvers
Tom is workshopleider en docent binnen zijn bedrijf NEW Perspectives en freelance-specialist voor Zoom Academy en Zoom.nl. Zijn passie voor fotografie en Lightroom brengt hij op geheel eigen wijze over, waarbij hij geroemd wordt om zijn kennis en positieve benadering. tomreuvers.com
PHOTOSHOP SESSIES
Martijn van Weeghel
Als ervaren en bekroonde Photoshop-docent zal Martijn je meenemen langs een aantal belangrijke functies van het programma, zoals selecteren, afbeeldingen combineren met maskers, belichting en kleur aanpassen, retoucheren en creatieve concepten uitwerken.
Dinersessies
Dinersessies zijn bedoeld om rustig te bekijken terwijl je een hapje eet. Dus zorg dat je wat te eten klaar hebt staan en bekijk de leerzame inspiratiesessies van de fotografen.
DINERSESSIE: STRAATFOTOGRAFIE
Jimmy on the Run
Jianmin Huang, ook wel bekend als ‘Jimmy on the Run’, is een uit China afkomstige fashion- en straatfotograaf. Hij is gevestigd in Amsterdam en wordt geïnspireerd door de dynamiek van de stad en haar eclectische mix van mensen. Jimmy's werk is krachtig, tijdloos en intiem.
DINERSESSIE: MACROFOTOGRAFIE
Daan de Vos
“Jij hebt wel mazzel met zo’n foto” is een reactie die Daan regelmatig te horen krijgt. Maar is het wel mazzel? In zijn sessie zal Daan uitleg geven hoe hij fotografeert en naar een beeld toewerkt. Wat heb je nodig? Maar even belangrijk: wat is een goede voorbereiding? Deze workshop is tevens te volgen met live Q & A op 9 april. @macrodaan
DINERSESSIE: MASTERCLASS
William Rutten
Tijdens deze dinersessie krijg je een greep uit de Zoom Academy Masterclass waarin topfotograaf William Rutten zijn kennis en ervaring deelt die hij in 34 jaar heeft opgedaan. Luister naar de mooiste anekdotes en krijg onmisbare tips voor iedere fotograaf met ambitie.
Guaranteed Security using one of the most advanced encrypted systems on the market.
The information in this page is being processed and encrypted securely using industry-leading encryption and fraud prevention tools.