in

Meike 85mm f/1.8 AF – Eindelijk autofocus!


1 mei 2018, 14:51

Meike gaat automatisch scherpstellen met de nieuwe 85mm f/1.8 AF voor Canon EF- en Nikon F-vatting. Dat belooft een interessant fullframe portretobjectief objectief voor een zacht prijsje!


Als fabrikant van allerhande accessoires voor camera’s produceerde Meike al diverse rare brandpunten in manual focus, maar de 85mm f/1.8 is het eerste autofocus objectief. Dat er voor een 85mm is gekozen lijkt geen toeval, aangezien dit betaalbare portretbrandpunt zeer populair is bij hobbyfotografen. En aangezien Sigma en Tamron qua marktpositie steeds verder omhoog bewegen, is er ruimte aan de onderkant voor strak geprijsde objectieven. Niet voor niets heeft concurrent Yongnuo er ook een…

Degelijk uiterlijk

De nieuwe Meike 85mm f/1.8 AF lijkt qua uiterlijk op een combinatie van de Nikon 85mm f/1.8 G en de Canon EF 85mm f/1.8. De 85mm ziet er op de persfoto’s dan ook degelijk uit. De Canon-specs op de website melden een opbouw van 9 elementen in 6 groepen, multicoating, een dichtstbijzijnde scherpstelafstand van 85 centimeter en een filtermaatje 67. Over het type AF-motor geen woord helaas. Het objectief wordt geleverd inclusief zonnekap.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EF en Nikon F-varianten zullen als eerste leverbaar worden, waarna later ook een Sony E-mount versie volgt. Prijs en levertijd van de nieuwe Meike 85mm f/1.8 AF objectieven zijn nog niet bekend.
www.mkgrip.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nieuwe Laowa objectieven – Van alles wat

11 tips voor het fotograferen van modellen