in

Metz 64 AF1 digital


25 juli 2014, 15:25

Met de Mecablitz 64 AF-1 digital presenteert Metz een nieuw topmodel in haar flitserassortiment. Metz’ nieuwste reportageflitser heeft een richtgetal van 64, een 24-200mm zoomkop, een 12mm diffusor en een automatisch roterend touchscreen voor de instellingen.

Behalve deze technische verbeteringen biedt de nieuwe flitser ook nog eens TTL-ondersteuning voor meer cameramerken dan ooit: hij is leverbaar voor Canon, Nikon, Pentax, Olympus, Panasonic, Leica en Sony camera’s. Bij de cameramodellen die hierover beschikken is bovendien draadloze TTL-flitssturing beschikbaar met de nieuwe Metz, wat natuurlijk creatieve mogelijkheden geeft voor strobisten. En om studiowerkers tegemoet te komen is de Metz uitgerust met een modellicht om vooraf schaduwen te kunnen controleren.

Qua vermogen en elektronica is Metz niet over een nacht ijs gegaan. Het richtgetal bedraagt 64 bij 100 ISO en ingezoomd naar 200mm. Zet je de flitskop standaard op 50mm, dan is het richtgetal nog altijd een indrukwekkende 43 en de Metz 64 AF1 digital behoort daarmee tot de krachtigste reportageflitsers op de markt. De bediening gebeurt nu volledig met een automatisch roterend kleurentouchscreen, wat de ergonomie beslist ten goede komt. Bovendien kun je vier veelgebruikte instellingen voorprogrammeren, wat lekker snel werkt.

Verder heeft de 64AF-1 nog een 12mm groothoekdiffusor, een metalen flitsvoet, een USB-aansluiting voor software-updates en een bouncereflector. Hoe compleet wil je een reportageflitser hebben? Ongetwijfeld zullen er wel weer krachtiger flitsers op de markt verschijnen, maar met de Mecablitz 64 AF1 digital bewijst Metz weer eens haar toppositie als onafhankelijke flitserleverancier. De 64 AF1 kost € 419,- en dat is een scherpe prijs voor een zo complete flitser.

www.transcontinenta.nl
www.metz.de

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Reis naar Tsjernobyl

Cactus Wireless Flash Transceiver V6