in

Velbon Ultra Stick Super 8


28 oktober 2014, 09:37

De nieuwe Velbon Ultra Stick Super 8 is een heel bijzondere monopod. Dit kleine eenbeenstatief bestaat namelijk uit acht pootsecties en is daarom ingeschoven maar 26cm lang.

Toch kun je het uitschuiven tot een volwaardige monopod van 1,56 meter hoog!
De naam Ultra Stick Super 8 heeft niets te maken met het ouderwetse smalfilmformaat, maar alles met de acht pootelementen die zijn gebruikt. Daarom is deze monopod extreem compact in ingeschoven toestand. Normaal resulteren zoveel pootsecties in een wiebelig geheel, maar in dit geval zorgt de buisdiameter van maximaal 40mm er in combinatie met de gepatenteerde Velbon Trunnion Shaft-constructie voor dat dit eenbeenstatief toch heel stabiel is, zelfs helemaal uitgeschoven. Dit systeem wordt ook in andere Velbon Ultra statieven gebruikt en heeft zichzelf ondertussen bewezen.

De Ultra Stick Super 8 is belastbaar tot maximaal 3 kilo, wat betekent dat je een volwassen dslr-camera met telezoom probleemloos op deze monopod kunt zetten. De Ultrastick Super 8 weegt 347 gram en kost €69,-. Minpuntje voor deze prijs is wellicht het ontbreken van een statiefkop, maar je kunt er nu wel een balhoofd naar wens opzetten. De bovenste sectie is voor dat geld wel gedeeltelijk bekleed met foam om koude handen te voorkomen.

Meer informatie

www.degreef-partner.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hähnel Captur

Review: Tamron 14-150mm F3,5-5,8 Di III