in

Samyang AF 85mm F1.4 FE II

Samyang heeft na haar nieuwe 35mm ook de tweede generatie van de AF 85mm F1.4 FE gepresenteerd. De nieuwe portettele is speciaal ontworpen voor Sony E-mount fullframe en APS-C camera’s.

Samyang Optics viert dit jaar het feit dat men 50 jaar bestaat met diverse verbeterde AF-objectieven. Deze ‘jubileummodellen’ zijn updates van de bestaande versies. De AF 50mm F1.4 FE II en AF 35mm F1.4 FE II werden al eerder geïntroduceerd en nu is de AF 85mm F1.4 FE aan de beurt.

Lichter

De nieuwe AF 85mm F/1.4 ziet er haast hetzelfde uit als zijn voorganger maar is met 509 gram een stuk lichter en mist de rode bies bij de scherpstelring, die is nu zilverkleurig. De vier HR (Hoge Refractie) lenselementen en het enkele ED (Extra lage Dispersie) element zijn gebleven en zorgen voor een buitengewoon mooi contrast en een waanzinnige detailweergave, aldus Samyang. De scherpte in het midden van het beeld zou zelfs beter zijn dan van de concurrentie. Samyang claimt ook een zachte en dromerige bokeh door het ontbreken van een asferisch lenselement.

Autofocus

De AF 85mm F1.4 FE II heeft Samyang’s lineaire Stepping Motor (STM) voor een snelle, precieze en superstille autofocus en de dichtstbijzijnde scherpstelafstand is met 85 centimeter iets korter dan bij de vorige versie. De nieuwe AF 85mm is bovendien geoptimaliseerd voor video door een minimale focus breathing. Daarnaast zijn er nu een programmeerbare ‘Focus hold’ knop en Custom Switch aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 85mm F1.4 FE II is direct leverbaar voor € 799,99.

www.transcontinenta.nl
www.samyangbenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Laowa 12-24mm f/56 – Fullframe groothoekzoom

Eizo ColorEdge CG2700S