in

Laowa 12-24mm f/56 – Fullframe groothoekzoom

Venus Optics, de fabrikant van Laowa, is lekker bezig. Na de recente update van de 15mm Zero-D Shift is er nu een nieuwe groothoekzoom voor fullframe aangekondigd: de Laowa 12-24mm f/5.6.

De nieuwe Laowa 12-24mm f/5.6 is een ultra wide zoomobjectief voor fullframe mirrorless systeemcamera’s van Nikon, Canon en Sony. Bovendien is er ook voor de Leica M-modellen een versie leverbaar. Het maximale diafragma van f/5.6 over het gehele zoombereik lijkt niet heel spannend maar zorgt wél voor een betaalbaar stuk glaswerk.

Compact en licht

De Laowa 12-24mm f/5.6 is compact en weegt slechts 497 gram, ook al is de behuizing geheel van metaal. Bovendien kun je dankzij de 77mmm filterdraad ook schroeffilters toepassen met gebruik van de zonnekap. De optische constructie bestaat uit 15 lenselementen in 11 groepen en er zijn twee asferische en drie ED-elementen toegepast om vertekening en kleurschifting in te tomen. Laowa belooft bovendien hoek-tot-hoek scherte vanaf volle opening. Met een beeldhoek van 84° tot 121° is dit manual focus objectief geschikt voor vele soorten fotografie, van reportagewerk tot landschapsfotografie. De minimale scherpstelafstand is slechts 15cm, waardoor je interessante opnamestandpunten kunt gebruiken om je onderwerp ‘los’ te maken van de achtergrond, en het vijfbladige diafragma zorgt voor prachtige 10-punts zonnesterren, aldus Laowa.

Prijs en beschikbaarheid

De Laowa 12-24mm f/5.6 is leverbaar voor € 869,- met Nikon Z-, Canon RF- en Sony FE- vattng, en voor € 939,- met Leica M-bajonet.

www.fotovideoretail.nl
www.venuslens.net


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotograferen in het donker: zo maakt Niels Dam een HDR-foto

Samyang AF 85mm F1.4 FE II