in

Eizo ColorEdge CG2700S

Eizo presenteert een splinternieuw beeldscherm om nog beter je beelden te kunnen bewerken: de nieuwe ColorEdge CG2700S. Deze monitor is geschikt voor foto én video.

Voor een goede beeldbewerking is een monitor met correcte kleuren essentieel. Eizo staat al jaren bekend om haar hoogwaardige beeldschermen. De nieuwste loot aan de Eizo-stam is de 27-inch ColorEdge CG2700S. Deze Eizo monitor kost weliswaar ruim € 2300,- maar daarvoor krijg je dan wel een superieur beeldscherm waarmee je zeker weet dat de foto’s en video’s die je voor je ziet exact kloppen qua kleur. 

Resolutie

De nieuwe CG2700S heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Of het nu gaat om foto- of filmmateriaal of om CGI of game design, je kunt met de CG2700S perfect uit de voeten. Het wide-gamut IPS-scherm heeft 10-bit kleurdiepte en 16-bit LUT (Look-Up-Table) voor verzadigde kleuren en vloeiende kleurovergangen. Ook de andere specificaties zijn volgens Eizo spectaculair: de dekking van de kleurruimte is 99% Adobe-RGB en 98% DCI-P3, en de maximale helderheid is 400 cd/m² (CG2700s). Dankzij de True Black-technologie biedt het beeldscherm een hoog contrast 1600:1. De Digital Uniformity Equalizer, de exclusieve homogeniteitscorrectie van EIZO, zorgt daarbij voor een exacte en homogene helderheid en kleurweergave over het gehele beeldschermoppervlak.

HDR-video

De monitor ondersteunt HLG en de PQ-curven voor het bekijken en verwerken van HDR-video-inhoud. De ColorEdge CG2700S is ook het eerste model onder de ColorEdge PROMINENCE HDR-referentiemonitoren dat is uitgerust met Sync Signal. Deze functie past automatisch instellingen zoals ingangsbereik en ingangskleurformaat, aan het videosignaal aan om ervoor te zorgen dat de kleurinstellingen consistent blijven tijdens de productie. Uiteraard is de nieuwe monitor ook voorzien van EIZO’s bekroonde, geïntegreerde sensortechnologie voor hardwarekalibratie, die in combinatie met EIZO’s eigen kalibratiesoftware ColorNavigator 7 een volautomatische kalibratie mogelijk maakt.

Prijs en beschikbaarheid

De Eizo ColorEdge CG2700S is beschikbaar vanaf september en gaat € 2334,- kosten.

www.eizo.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Samyang AF 85mm F1.4 FE II

Naar buiten: zo fotografeer je portretten met natuurlijk licht