in

Lumix S 70-300mm – Telezoom voor Lumix S


19 februari 2021, 12:13

Panasonic presenteert een nieuwe telezoom. De Lumix S 70-300mm F4.5-5.6 Macro O.I.S. zoals het nieuwe objectief voluit heet, is ontworpen voor het fullframe Lumix S-systeem.

De nieuwe Lumix S 70-300mm produceert volgens Panasonic een uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek dankzij het gebruik van meerdere UED-, ED- en UHR-lenselementen. Door het gebruik van deze glassoorten worden zowel axiale chromatische aberratie in de telestand als chromatische aberratie door vergroting in de basisstand effectief onderdrukt. Vooral het UHR-element zorgt volgens Panasonic voor een uniforme beeldkwaliteit van het midden tot aan de randen van het beeld. Bovendien draagt het bij aan de compactheid van het objectief.

Dual I.S. stabilisatie

De 70-300mm heeft een zeer snelle, uiterst nauwkeurige AF en beschikt over Dual I.S. beeldstabilisatie die 5,5 stops zou moeten kunnen overbruggen. De minimale scherpstelafstand is slechts 54 centimeter en de vergrotingsmaatstaf is 0,5x op 300mm. Daardoor kun je er ook macrofoto’s en -video’s mee maken. Uiteraard heeft panasonic ook hier een mechanisme ingebouwd dat focus breathing minimaliseert. Wel zo lekker voor video! Dankzij het ronde diafragma met 11 bladen produceert de 70-300mm een prachtige zachte bokeh over het hele zoombereik. Het objectief is uiteraard stof- en weatherproof en bestand tegen vrieskou tot -10 graden Celsius. De filtermaat is 77mm en het gewicht is 790 gram.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix S 70-300mm F/4.5-5.6 MACRO O.I.S. gaat € 1349,- kosten en is leverbaar vanaf april.
www.panasonic.com/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor het afdrukken van je foto’s!

Saharazand zorgt voor schitterende zonsopkomsten en -ondergangen