in

Sigma 105mm F2.8 DG DN Macro – Lekker dichtbij


3 oktober 2020, 07:59

Sigma presenteert in haar Art-lijn een nieuw macro-objectief voor fullframe Sony E-mount en Panasonic L-mount systeemcamera’s. Deze 105mm F2.8 DG DN | Macro Art combineert hoogwaardige optische prestaties met uitgebreide functionaliteit.

Fullframe Sony Alpha- of Panasonic Lumix S-gebruikers kunnen vanaf nu ook aan het werk met de wereld van de close-up. De nieuwe Sigma Macro biedt een afbeeldingsmaatstaf van 1:1 en een kortste instelafstand van 29,7 centimeter. Dankzij het bereik kun je er voor productfotografie en natuur uitstekend mee uit de voeten, maar natuurlijk is dit ook een perfect portretobjectief.

Specifiek voor fullframe

Sigma heeft de nieuwe Macro specifiek ontworpen voor fullframe systeemcamera’s en claimt dat de 105mm F2.8 DG DN | Macro Art exceptioneel scherpe beelden levert op alle opname-afstanden, van extreem close-up tot oneindig. Tijdens het ontwerpproces heeft Sigma de nadruk gelegd op het corrigeren van longitudinale aberraties, die niet door de camera kunnen worden gecorrigeerd. In het optische ontwerp van 17 elementen in 12 groepen is daarom een SLD lenselement toegepast. Daarnaast was een mooie bokeh een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens de ontwikkeling van dit objectief, aldus Sigma. Vandaar het ronde diafragma met 9 lamellen, waardoor: “Overvloedig perifeer licht zorgt voor prachtige bokeh-cirkels, terwijl het natuurlijke bokeh op zowel de voor- als achtergrond intact blijft. ”

Vloeiende scherpstelling

De HSM AF-motor zorgt voor een precieze en stille scherpstelling, waarbij het mogelijk is de focus limiter in te schakelen om het scherpstelgebied te begrenzen. Ook is er een AFL-knop aanwezig waaraan je, afhankelijk van de camera, specifieke functionaliteiten kunt toewijzen. Met behulp van de iris ring kun je het diafragma eenvoudig aanpassen op de lens zelf. Exclusief voor de L-mount zijn ook nog de teleconverters TC-1411 (1.4x) en de TC-2011(2.0x) optioneel verkrijgbaar. Daardoor kun je met een nog hogere vergrotingsfactor fotograferen terwijl je op dezelfde werkafstand blijft. Uiteraard is de 105mm stof- en spatwaterdicht en kun je hem koppelen aan het Sigma Dock.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 105mm F2.8 DG DN | Macro Art is eind oktober leverbaar voor €749,-.
www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Waarom een goed objectief belangrijker is dan een goede camerabody

Vijf tips om een aquarium te fotograferen