in

Fotografie-handschoenen: welke moet je hebben?

3 februari 2021, 09:25

Winters weer kan prachtige foto’s opleveren. Het grootste nadeel aan de winter is natuurlijk de kou. Een beetje regen of wind stopt een fotograaf niet, maar snijdende kou kan ervoor zorgen dat je snel weer thuis bent. Een goede jas én goede handschoenen zijn daarom belangrijk. Welke handschoenen kun je nu het beste kopen?

Koude handen zijn voor veel fotografen een reden om in de winter zo snel mogelijk weer naar binnen te gaan. Je handen verstijven en verkleumen rond en onder nul en zijn daarmee een probleem. Handschoenen zijn de oplossing, maar niet elke handschoen fotografeert lekker. Met huis-tuin-en-keuken handschoenen die stroef en onhandig wordt het fotograferen er niet leuker op, dus kun je maar beter op pad gaan met écht goede handschoenen.

Gelukkig zijn er speciale fotografie-handschoenen die je in staat stellen om je camera en je apparatuur goed en gemakkelijk te bedienen. Zo heb je handschoenen die gemaakt zijn van een sterk isolerend materiaal die heel je vingers omvatten en daarmee de kou verdrijven. Doordat ze strak om je vingers heen zitten kun je toch alle knoppen en draaischijfjes op je camera goed bedienen. Ook zijn de handschoenen zo gemaakt dat je zonder problemen een touchscreen kunt bedienen; fijn is deze moderne tijden.

Een ander type handschoenen is de handschoen met de wegklapbare want(en). Die zijn ideaal, want daarmee kun je tijdens het lopen en het zoeken naar ideale fotolocaties je handen lekker warm houden, terwijl je tijdens de foto-actie zelf je vingers vrij hebt voor het bedienen van je camera. Je kunt – zeker als de strakke handschoenen goed aansluiten – ze ook nog over elkaar gebruiken. Op die manier zijn je blote handen altijd goed beschermd en heeft zelfs de sterkste vrieskou geen vat op jouw fotohanden.

Bij de meeste camerawinkels zijn fotografie-handschoenen te koop, maar anders kun je ook eens kijken bij een gespecialiseerd bedrijf als The Heat Company. Daar vind je uiteenlopende handschoenen in allerlei soorten en maten, speciaal voor (foto)avonturiers. Ook kun je daar terecht voor verwarmbare pads en verwarmde zolen. Producten van dit merk worden tijdens poolexpedities en reizen gedragen, dus de handschoenen zijn goed in de praktijk beproefd.
Ook merken zoals Stealth-GearMacWet en Cooph hebben zeer geschikte handschoenen voor fotografen.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Creatieve objectieven: zo ga je aan de slag met een lensbaby

Gezocht: Zoom Academy helden!