in

Fotograferen in het donker – De basisinstellingen


11 december 2019, 09:39

Als het donker begint te worden kan het een uitdaging zijn om de juiste camera-instellingen te vinden. Ruis en bewegingsonscherpte sluipen snel het beeld in, zeker als je uit de hand fotografeert. In deze video leggen we uit hoe je ruis en bewegingsonscherpte kunt voorkomen in het donker!

Als het donker is moet je soms de sluitertijd langer maken zodat er alsnog genoeg licht op de sensor komt. Daarnaast moet soms de ISO opgeschroefd worden wat weer kan resulteren in ruis in de foto. Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden als je begint met avondfotografie. Gebruik deze video als basis als je onder donkere omstandigheden gaat fotograferen, en ga vooral zelf aan de slag!

Heb je net als Maarten in deze video geen statief bij je? Lees dan dit artikel over het improviseren van een statief!

Zoom Academy

Deze video is een voorproefje van onze Zoom Academy cursus over licht en belichting. Wil je meer weten over licht & belichting? Volg dan onze gehele cursus Licht & Belichting op Zoom Academy!


Foto: Maarten Jacobi

avatar lazyload

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto’s maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video’s, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Aan de slag: Fotograferen met een lange sluitertijd

Waarom je eerder toe bent aan een nieuw objectief dan aan een nieuwe camera