in

Canon EOS 750D en 760D


9 februari 2015, 15:31

Met de EOS 760D en EOS 750D presenteert Canon niet één maar twee nieuwe hobbymodellen met APS-C sensor. Opvallend is dat tussen deze camera’s een duidelijk onderscheid tussen gemaksgebruik en geavanceerde toepassing is aangebracht.

Beide nieuwe hobbymodellen ogen als een eeneiige tweeling, maar schijn bedriegt. Er is een duidelijk onderscheid aangebracht tussen de camera’s om verschillende doelgroepen te bedienen. De EOS 750D is ideaal als je wilt beschikken over het gemak van automatische opnameprogramma’s om je foto’s en films te maken, terwijl de EOS 760D meer gevorderde fotografen alle creatieve vrijheid biedt dankzij ruime handmatige bedieningsmogelijkheden. Volautomatiek versus eigen inbreng dus.
De EOS 760D geeft filmmakers daarbij een serie creatieve filminstellingen om geheel naar eigen inzicht perfecte films te kunnen maken, terwijl de 750D werkt vanuit het principe “druk-op-de-knop-en-het-komt-goed”. In beide gevallen is Full-HD filmkwaliteit de norm.

Allebei de camera’s hebben een nieuwe 24,2 megapixel APS-C cmos-sensor en Canon’s nieuwste DIGIC 6 beeldprocessor. Het ISO-bereik loopt van 100 tot 12.800 ISO en met “Flicker Detection”-technologie, afkomstig van de EOS 7D Mark II, zijn consistent belichte opnamen bij kunstlicht mogelijk omdat de knipperfreqentie van bijvoorbeeld TL-balken wordt ondervangen. Je kunt nu dus probleemloos in een sporthal de verrichtingen van je kinderen vastleggen. Een AF-systeem met 19 cross-type scherpstelpunten zorgt daarbij voor een perfecte scherpstelling.
Wi-Fi en NFC zijn standaard aanwezig om je beelden online te delen of naar Canon’s fotobeheerservice irista te sturen.

Prijs en beschikbaarheid

De EOS 750D kost € 719,00 en de EOS 760D kost € 769,00. Leverbaar vanaf mei.
Meer informatie over de Canon EOS 750D
Meer informatie over de Canon EOS 760D


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotodokter: Kleurprofiel

Review: Nikon D5500