in

Zo kun je Adobe Photoshop updaten en gebruik maken van de nieuwste functies


8 december 2020, 10:08

In oktober bracht Adobe een nieuwe update voor Photoshop uit en deze nieuwe versie krijgt behoorlijk wat interessante nieuwe functies. Welke functies dat zijn en hoe je deze nieuwe versie installeert lees je in dit artikel.

De Adobe programma’s worden door heel veel fotografen gebruikt en ze hebben ons al veel moois gebracht. Tijdens de Adobe Max conferentie die online plaatsvond van 20 tot en met 22 oktober werden de nieuwe functies voor zowel Adobe Lightroom als Adobe Photoshop bekend gemaakt. In dit artikel focussen we ons even op de nieuwe functies en op het updaten van Adobe Photoshop.

Stapsgewijs updaten

Vaak voert Photoshop de updates zelf in wanneer deze beschikbaar zijn. Heb je er echter voor gekozen om deze functie uit te zetten, dan moet je de updates zelf installeren. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dat precies doet.

1. Open de Creative Cloud desktop-app
2. Selecteer ‘Updates’ in het linkerdeelvenster van het tabblad ‘Apps’


Bron: Adobe Creative Cloud

3. Klik op ‘Meer acties …’ en kies dan voor ‘Controleren op updates’


Bron: Adobe Creative Cloud

4. Hier krijg je alle apps te zien waarvoor een update beschikbaar is, door nu de blauwe knop ‘Bijwerken’ te klikken, zal de app zich bijwerken.


Bron: Adobe Creative Cloud

Nieuwe functies

Adobe Photoshop heeft een aantal gave nieuwe functies gekregen. Misschien wel de belangrijkste van deze functies is het aanpassen van de lucht in de foto in slechts een paar klikken. De nieuwe functie maakt het mogelijk om de lucht heel simpel te selecteren, waarna je voor een van de vooringestelde luchten kunt kiezen en deze helemaal vervangen wordt. Een volledig uitgebeten lucht is met deze functie dus uit de tijd.


Bron: Adobe Photoshop

Ook heeft Adobe een hoop nieuw ontworpen filters, mogelijk gemaakt door Adobe Sensei, aan het programma toegevoegd en kun je nu oude zwart-witfoto’s inkleuren en zelfs gezichtsuitdrukkingen wijzigen. Daarbij wordt het openen van Cloud documenten makkelijker gemaakt en kun je met de nieuwe functies heel simpel patronen maken en aanpassen.

Als laatste heeft Adobe een nieuw venster toegevoegd genaamd Ontdekken. In dit nieuwe venster worden alle nieuwe Photoshop-tools getoont, zodat je ze gemakkelijk uit kunt vinden en leren gebruiken.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Scherpstellen in het donker: zo doe je dat!

Tien onmisbare accessoires voor elke fotograaf