in

Wacom creëer 3D binnen handbereik: de Pro Pen 3D9 november 2017, 10:30

Wacom introduceert een nieuwe digitale pen: de Pro Pen 3D. Deze 3D pen is uitgerust met nieuwe functies die professionele ontwerpers en kunstenaars in staat moet stellen om hun beste werk tot leven te brengen. De pen is te gebruiken op een Wacom MobileStudio Pro, Cintiq Pro of een 2017 Intuos Pro-pentablet. De additionele derde knop van de nieuwe pen biedt extra opties voor 3D-programma’s en toepassingen.

“De Pro Pen 3D biedt een groter gebruiksgemak dan ooit tevoren voor digitale tekenaars en ontwerpers die waarde hechten aan een gestroomlijnde en in hoge mate aanpasbaar werkproces”, aldus Ed Neumann, senior vice president marketing voor Wacom’s Creative Business Unit. De nieuwe knop van de 3D pen biedt extra mogelijkheden voor gebruikers om te werken en het ontwerpproces te versnellen bij het vormgeven van 3D-softwaretoepassingen zoals ZBrush® van Pixologic® of Maya® van Autodesk®. Ontwerpers kunnen vanaf nu een groot deel van hun werk rechtstreeks met de pen doen, zonder hun toetsenbord aan te hoeven raken. Via het Wacom-stuurprogramma kunnen gebruikers deze standaardinstellingen aanpassen, zoals andere sneltoetscombinaties voor hun favoriete tools of opdrachten.

De Pro Pen 3D is geschikt voor zowel Windows als Mac. De aluminium cilinder en de iets dunnere greep moeten zorgen voor een comfortabele manier van werken. De Pro Pen 3D is beschikbaar voor een prijs van € 109,90 en is hier te bestellen.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Panasonic lanceert nieuwe Lumix G9 & 200MM F2.8 Leica DG Elmarit lens

Zo bewerk je je mooiste macrofoto | Lightroom edit sessie