in

Groter en preciezer – Wacom Cintiq Pro 32


26 november 2018, 14:10

Wacom presenteert de Cintiq Pro 32, de grootste Cintiq pentablet tot nu toe met een indrukwekkende schermmaat van 32 inch. Die leg je niet meer eventjes op schoot, maar werkt wel extreem precies.

Wacom’s nieuwe vlaggenschip is de logische volgende stap in de lijn Cintiq Pro pentablets, die vanaf nu bestaat uit vier modellen. Met de compacte Cintiq Pro 13 en 16 kun je uit de hand werken, maar voor de 24-inch is een bureau wel handig, net als voor de nieuwe 32-inch versie, want die meet 85,4 x 50,6 x 53,3 centimeter en weegt maar liefst 13 kilo.

Ongeëvenaarde werkruimte

De Wacom Cintiq Pro 32 heeft met zijn beeldscherm van 80cm doorsnede een ongeëvenaarde werkruimte, aldus Wacom. Wel zo handig voor het wegzetten van paletten en menubalken aan de rand van je display, waarna er nog een gigantisch tekengebied overblijft. Wacom mikt met de nieuwe 32-inch Cintiq op de serieuze foto-, video- en designprofessional en dat is te merken aan de specificaties: een 4K display dat een miljard kleuren kan weergeven met 98% Adobe RGB-dekking en een pen met een drukgevoeligheid van maar liefst 8.192 niveaus. Het display-oppervlak heeft bovendien praktisch geen parallax-effect. Met deze Cintiq kun je dus extreem precies werken!

Wacom Flex Arm en Cintiq Engine

Om het gebruiksgemak te verhogen heeft Wacom de optionele Wacom Flex Arm ontwikkeld. Die monteer je op de rand van je bureau, waardoor deze pentablet een vrij zwevende monitor wordt die ergonomisch en flexibel werken mogelijk maakt. Schuif je de eveneens optionele Wacom Cintiq Pro Engine (Windows 10) van achter in de Cintiq Pro 32, dan transformeer je het display in een creatief beeldscherm met een NVIDIA Quadro P3200 grafische kaart waarmee 3D, animatie en augmented en virtual reality bruikbaar worden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Wacom Cintiq Pro 32 werkt zowel met Windos (7 en moderner) als Mac (minimaal OS 10.11) en is het neusje van de zalm. Daardoor is hij beslist niet goedkoop met een prijs vanaf € 3.549,90. De Wacom Flex Arm wordt half november leverbaar voor € 399,90
www.wacom.com.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Voor Mac én iPhone – Raw Power 2.0

GEZOCHT: Stagiair bij Zoom.nl!