in

Olympus PEN E-PL9: Modieuze camera met 4K


8 februari 2018, 10:38

De Olympus PEN blijft een succesnummer, vandaar dat de nieuwe PEN E-PL9 weer verder is verbeterd met diverse functies die het gebruiksgemak verhogen, zoals een betere handgreep, 4K video en een ingebouwde flitser.

De nieuwe Olympus PEN E-PL9 is door Olympus op belangrijke punten aangepast aan de moderne tijd. De hippe E-PL9 heeft nu behalve een forsere handgreep en een ingebouwde pop-up flitser ook een gemoderniseerd touchscreen. Daarnaast heeft Olympus’ nieuwste PEN 4K video aan boord en een heel scala aan voorgeprogrammeerde filters en functies voor creatieve fotografie, inclusief het nieuwe “sweep panorama”, waarmee je met een enkele vingerbeweging een panoramafoto maakt.
Daarmee mikt Olympus op mensen die een modieuze camera willen met het gebruiksgemak van een smartphone.


Techniek uit de OM-D modellen

De 16 megapixel PEN E-PL9 maakt gebruik van dezelfde TruePic VIII processor als de OM-D E-M1 Mark II en het 121-punts contrast-detectie AF-systeem is eveneens overgenomen van de OM-D serie. Tik op het touchscreen en de camera stelt precies op dat punt scherp. Gezichtsherkenning zorgt voor perfecte selfies, altijd handig op een feestje! De stabiliser van de PEN heeft drie assen en je kunt nu ook perfecte 4K videofilms opnemen in 30p met stereogeluid. Dankzij de nieuwe bluetooth-functie tenslotte, kun je direct beelden delen met al je vrienden via een smartphone. Ook is de camera op afstand te bedienen met een smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus PEN E-PL9 is half maart leverbaar in de kleuren zwart, bruin en wit. De losse body kost € 549,00 en in combinatie met de ED 14-42mm f3.5-5.6 EZ is de prijs € 699,00.
Voor meer informatie kijk op de website van Olympus

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Videoserie: hoe fotografeer je een landschap?

Sigma Art 14-24mm F2,8 HSM: Minimale vervorming