in

Sigma 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports

Sigma presenteert de 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports. Deze ultra-telezoomlens met 10x optische zoom is ontworpen voor fullframe systeemcamera’s van Sony, Sigma, Leica en Panasonic.

Sigma belooft voor de nieuwe 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports haarscherpe en zeer gedetailleerde beelden dankzij de OS2 stabiliser en een razendsnelle autofocus.

OS2

De nieuw ontwikkelde OS2 beeldstabilisator corrigeert tot 7 stops aan de groothoekkant en tot 6 stops aan de telekant. Er zijn twee OS-modi: modus 1 is geschikt voor algemene opnamen, modus 2 is geschikt voor snelle panning-opnamen en andere dynamische situaties. Door gebruik te maken van zeer hoogwaardige glassoorten in de lensconstructie, waaronder twee FLD- en drie SLD-glaselementen, worden chromatische aberraties bovendien effectief gecorrigeerd volgens Sigma. 

Lineaire AF-motor

Met de nieuw ontwikkelde lineaire AF-motor, een zogenaamde HLA (High-response Linear Actuator), stelt de 60-600mm razendsnel en heel stil scherp. Ook is er een Focus Limiter aanwezig waarmee je het AF-bereik kunt beperken voor een nog snellere respons. De minimale scherpstelafstand is 45 centimeter in de 60mm stand en op 200mm is de maximale vergrotingsfactor 1:2,4. Je kunt de 60-600mm dus ook als macrolens gebruiken. Verder heeft het objectief drie AFL-knoppen waaraan je verschillende voorkeursfuncties toewijzen met behulp van de camera.

Dual Action

Ook deze Sigma heeft Dual Action Zoom waarmee je kunt zoomen door aan de zoomring te draaien én door de lenstubus in of uit te schuiven. De Sigma 60-600mm Sports is uiterst robuust gebouwd met gebruikmaking van materialen zoals magnesium en met koolstof versterkt kunststof, waardoor het gewicht met 2495 gram relatief laag is. Dankzij de Arca Swiss-compatible statiefgondel heb je bovendien geen losse snelkoppelingsplaat meer nodig om hem op een statief te zetten.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sigma kost € 2569,- en is direct leverbaar.

www.sigmabenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotowedstrijd de opdracht: Stilleven

Verfijnde selecties: makkelijk een selectie aanpassen in Lightroom