in

Sigma 24-70mm F2.8 DG DN/Art – De allround tweede


20 november 2019, 13:22

Sigma heeft een 24-70mm f/2.8 Art-versie voor mirrorless systeemcamera’s gepresenteerd. De nieuwe allround Sigma 24-70mm F2.8 DG DN/Art is speciaal ontwikkeld voor fullframe L-mount en Sony E-mount systeemcamera’s.

Naast een 14-24mm f/2.8 supergroothoekzoom is er nu dus ook een standaardzoom voor L-mount en E-mount van Sigma, en het ligt in de lijn der verwachting dat er tzt. ook nog een 70-200mm variant gaat volgen. Daarmee heb je een “bread and butter” standaardset waar je als beroepsfotograaf je geld mee kunt verdienen. Maar uiteraard kun je als hobbyfotograaf ook nar hartelust aan de slag met Sigma’s Art-lijn.

Optische constructie

De nieuwe Sigma 24-70mm is door Sigma ontwikkeld “met als doel het behalen van de hoogst haalbare optische prestaties in deze klasse.” Daarom is er maximale aandacht besteed aan de optische constructie. Bovendien zijn tegelijk het formaat en het gewicht van deze 24-70mm naar beneden gebracht. De nieuwe versie weegt 200 gram minder en is 2 centimeter korter dan de dslr-variant. Dit is mogelijk dankzij de andere constructie van een mirrorless camera. Sigma heeft de 24-70mm F2.8 DG DN | Art voorzien van maar liefst zes “F” laag-dispersie glaselementen en twee SLD-glaselementen om chromatische aberraties te voorkomen, terwijl drie asferische lenselementen de vertekening in de hand houden. Nieuw is de Nano Porous Coating (NPC), die wordt gecombineerd met multicoating. Hierdoor heb je nog minder last van invallend licht, zoals tegenlicht.

Rappe en stille AF

Een stappenmotor zorgt voor een rappe en stille autofocus, waarbij het systeem Face- en Eye-detection AF ondersteunt. Aan de AFL-knop kun je bovendien diverse (snel)functies toewijzen via het cameramenu.
De minimale focusafstand is slechts 18 centimeter op 24mm instelling, waardoor moeiteloos close-ups mogelijk zijn. Elf afgeronde diafragmalamellen zorgen daarbij voor een mooie bokeh. Uiteraard is de 24-70mm stof- en spatwaterdicht en “Made in Japan”.

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen en levertijden van de Sigma 24-70mm F2.8 DG DN/Art zijn nog niet bekend.
www.sigmabenelux.com.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Moet je ruisreductie in de camera juist aan of uitzetten bij lange sluitertijdfotografie?

Video: De juiste camera-instellingen voor sportfotografie