in

Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S – Veelzijdige supertele

Nikon introduceert een nieuw fullframe superteleobjectief met vast brandpunt én een ingebouwde teleconverter: de Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S.

De nieuwe 400mm f/2.8 voor Nikon Z-systeemcamera’s is bedoeld voor sport-, wildlife- en natuurfotografen en beschikt voor het eerst over een ingebouwde 1,4x-teleconverter. Hierdoor verkrijg je effectief een 560mm f/4 bij inschakelen middels een druk op de knop. Daarmee is deze supertele veelzijdiger inzetbaar dan de klassieke versie voor de spiegelreflexen. 

Scherpstelsysteem

De Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S heeft een nieuwe ‘Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) met een optische ABS-encoder’ voor het scherpstelsysteem: de autofocus is daardoor volgens Nikon nog sneller en stiller, met een nauwkeurige herkenning en -tracking van je onderwerp. Ook nieuw is de Meso Amorphous Coating: “Deze nieuwe coating gebruikt deeltjes die kleiner zijn dan nanodeeltjes en zorgt voor een perfecte helderheid, zelfs wanneer je opnamen maakt met diverse lichtbronnen in het beeld.” Vanzelfsprekend zijn er verder diverse hoogwaardige glassoorten toegepast om vertekening en kleurafwijkingen tegen te gaan.

Vibratiereductie

Uiteraard is er ook een stabiliser ingebouwd. Nikon claimt een vibratiereductie van 5,5 stops, zelfs bij gebruik van de ingebouwde teleconverter. Bovendien is de 400mm heel precies uitgebalanceerd: het zwaartepunt van het objectief ligt aan de achterzijde voor een stabielere bediening en het totaalgewicht ligt net onder de drie kilo. Wel zo prettig als je er een eind mee moet sjouwen door de natuur of langs een circuit. Uiteraard hangt er wel een uiterst fors prijskaartje aan deze nieuwe Nikkor, maar dat zal professionals er vermoedelijk niet van weerhouden om dit werkpaard aan te schaffen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z 400mm f/2.8 TC VR S is beschikbaar vanaf voorjaar 2022 voor €14.999,-.

www.Nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nachtfotografie: de voorbereiding in de winter en zomer

7 fotolocaties om torens te fotograferen