in

Nieuw: Zeiss Loxia 25mm F 2.4


22 februari 2018, 11:45

Met de nieuwe Loxia 25mm F 2.4 presenteert Zeiss een vijfde objectief in haar Loxia fullframe objectievenlijn voor Sony E-mount. Daarmee hebben gebruikers van de Sony Alpha 7 modellen nu nog meer keuze in het bovenste kwaliteitssegment.

Zeiss had al de Loxia 21mm F 2.8, 35mm F 2, 50mm F 2 en 85mm F 2.4 voor fullframe E-Mount in het programma, maar vult het gaatje tussen de 21mm en de 35mm nu keurig op met de compacte Distagon 25mm F 2.4 manual focus prime.

Vernieuwd optisch ontwerp

Zeiss geeft aan dat dit objectief bedoeld is voor kwaliteitsbewuste fotografen die een hoogwaardige groothoek wensen voor landschaps- en architectuurfotografie. Zeiss claimt een beeld dat van hoek tot hoek scherp is, zelfs op grote diafragma-openingen, en toont bij haar persbericht een architectuurfoto om duidelijk te maken dat het vernieuwde optische ontwerp met twee LD-glaselementen en een asferisch lenselement praktisch vertekeningsvrije beelden oplevert.

Exif-informatie en stille diafragmaring

De Zeiss Loxia 25mm F2.4 is net als de andere objectieven in deze serie gemaakt van glas en metaal en communiceert exif-informatie en de scherpstelbeweging van het objectief als hulpmiddel voor de scherpstelloep van je Sony Alpha 7 camera. De mechanische diafragmaring van de Loxia-objectieven kun je indien gewenst omschakelen van ‘klikken’ naar ‘stil’, waardoor je tijdens filmen geen mechanische geluiden meer hoort bij het switchen van je scherptediepte.

Prijs en beschikbaarheid

De Zeiss Loxia 25mm F 2.4 wordt leverbaar in maart en gaat naar verwachting rond de € 1300,00 kosten.
Meer informatie op de website van Zeiss of de website van Transcontinenta.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Spelen met vuur in de studio – Vlog Erwin Verweij

Expertuitdaging: Winterlandschappen fotograferen