in

Expertuitdaging: Winterlandschappen fotograferen


23 februari 2018, 10:00

Het wordt ‘Siberisch koud’ dit weekend. Dacht je lekker binnen op de bank te kruipen met een dekentje en een mok chocolademelk? Wat zonde! Ga lekker naar buiten om prachtige winterlandschappen te fotograferen!

Ga deze week aan de slag met de expertuitdaging winterlandschappen en upload je foto’s op Zoom.nl of Instagram met de tag zoomnluitdaging!

Ochtendrijp

Begin de dag al goed met prachtige ochtendrijp op het gras en de planten dicht bij de grond. Het vormt een indrukwekkende witte deken voor je landschappen, zonder dat er zelfs sneeuw hoeft te liggen! Als het écht koud wordt, dan zullen ook de bomen en takken een wit bevroren laagje over zich heen krijgen. Dan krijgt het landschap al helemaal iets betoverends!
Als het overdag boven nul wordt, zal je er wel je wekker voor moeten zetten. Je zal zien dat je later op de dag alleen in de schaduwen nog echte rijp hebt. Bovendien is de rijp ook enorm fotogeniek voor spectaculaire macrofoto’s, dus vergeet niet je macro objectief in te pakken voordat je op stap gaat!

fujializah

Wist je dat je camerabatterij in de kou veel sneller opgaat dan op een warme dag? Bij sommige merken is dit haast wel 2x zo snel als normaal! Zorg dus dat je altijd extra accu’s bij je hebt en laad ze tijdig weer op!

Ga op zoek naar kleur

Winterlandschappen zien er al snel overweldigend wit uit. Een zwart-wit-omzetting ligt dan al snel voor de hand, om het landschap zo neutraal mogelijk weer te geven. Toch krijg je juist indrukwekkende foto’s als je het witte landschap weet te combineren met wat meer kleur. Een indrukwekkende zonsondergang heb je natuurlijk niet in de hand, maar op een heldere dag heb je in het gouden uurtje zeker wat mooie warme tinten om mee te werken. Verder kan je natuurlijk ook wat menselijke elementen in je landschap opnemen, om wat kleur toe te voegen aan je beeld.

Eelke87

Ga op zoek naar ijs

De kans dat ondiepe poelen en slootjes dit weekend dichtvriezen, is erg groot. Een bevroren meertje of beekje is een leuke ijzige toevoeging aan je landschapsfoto. Met een laag standpunt kan je extra aandacht op het bevroren water leggen, door het duidelijk als onderwerp op je voorgrond te plaatsen. Zo heb je direct een extra ijzig element in je winterse landschap!

jkoppelaar

De uitdaging

Ga dit weekend nog aan de slag met deze expertuitdaging! Deel je foto’s op Instagram of op upload ze op onze website met de tag zoomnluitdaging. Komende week delen we jullie beste resultaten!

clifton

Wil je nog meer tips lezen om winterlandschappen te fotograferen? Je vindt ze in dit artikel!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nieuw: Zeiss Loxia 25mm F 2.4

UPDATE: Tamron 70-210mm F4 en 28-75mm F2,8