in

Lichtsterke standaard – HD Pentax-D FA * 50mmF1.4 SDM AW5 juli 2018, 20:57

De nieuwe HD PENTAX-D FA * 50mmF1.4 SDM AW is een lichtsterk fullframe standaardobjectief zoals we ze niet vaak meer zien. In al het moderne zoomgeweld wordt nog wel eens vergeten dat een 50mm ook indrukwekkende prestaties kan leveren.

Ricoh Imaging, het moederbedrijf van Pentax, heeft deze nieuwe lichtsterke standaardlens ontworpen voor maximale prestaties op de Pentax K-serie dslr-camera’s. Dankzij een stof- en vochtdichte, weersbestendige constructie is de 50mm f/1.4 bruikbaar onder alle mogelijke weersomstandigheden. Ideaal voor buitensport- en natuurfotografen in combinatie met een weatherproof Pentax body!

Belangrijkste kenmerken

Pentax heeft voor deze nieuwe telg in de High-Performance Star-serie een nieuw ontwikkelde ringvormige SDM (Supersonic Direct-drive Motor) gebruikt voor de autofocus, waardoor de 50mm razendsnel en lekker stil scherpstelt. De lensdelen zijn voorzien van de Pentax Aero Bright Coating II die schitteringen en reflecties tot een minimum beperkt. Drie super-low dispersion lenselementen en een asferisch lenselement corrigeren kleurschifting en vervorming. Pentax claimt daarom heldere, contrastrijke beelden met een scherpte van rand tot rand. Het ronde, negenbladige diafragma garandeert bovendien in combinatie met de hoge lichtsterkte een prachtige zachte bokeh tot f/2.8.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe HD PENTAX-D FA 50mmF1.4 SDM AW is leverbaar vanaf eind juli voor €1199,-. Let op: de nieuwe 50mm is nogal fors qua afmetingen en gewicht!
www.ricoh-imaging.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De resultaten van de expertuitdaging: Wees een straatfotograaf!

Inschrijvingen Sony World Photography Awards 2019 gestart