in

Klassiek en modern – Pentax 35mm f/2 en 11-18mm f/2.8


1 februari 2019, 14:31

Ricoh heeft twee nieuwe Pentax objectieven aangekondigd: de HD Pentax-FA 35mm F2 en de HD Pentax-DA* 11-18mm F2.8 ED DC AW. Een allround instapper en een professionele groothoekzoom.

De nieuwe 35mm f/2 is geschikt voor gebruik op Pentax K-mount fullframe camera’s, de 11-18mm is ontwikkeld voor de APS-C modellen. Het bereik is vergelijkbaar met een 16-28mm op een fullframe reflex.

Klassieke 35mm F2

De nieuwe HD 35mm F/2 is gebaseerd op Pentax’ klassieke allround smc 35mm f/2 groothoek, die grondig onderhanden is genomen qua lenscoatings en uiterlijk. De basis is identiek aan de vorige 35mm, maar dankzij nieuwe meerlaags HD-coatings op de lenselementen is het contrast fors toegenomen, worden flare en ghosting geminimaliseerd en zijn de prestaties in de hoeken verbeterd. Iets wat volgens Ricoh noodzakelijk is bij gebruik van de huidige digitale reflexen. De SP-coating voorkomt vuil op de frontlens en de lensbehuizing is gemoderniseerd.

Hypermodern Star-objectief

De HD Pentax-DA*11-18mm F2.8 ED DC AW is een splinternieuwe supergroothoekzoom met zeer hoge prestaties, aldus Ricoh. Dit *Star-objectief is bedoeld voor mensen die het beste willen onder alle omstandigheden, vandaar dat de 11-18mm lichtsterk is, en voorzien van de modernste glassoorten en lenscoatings. Ricoh garandeert door het gebruik van ED-glas en HD-coatings een “excellente beeldkwaliteit voor hoogwaardige digitale fotografie”.

Weersbestendig

Ricoh mikt op de outdoor- en reisfotograaf met deze supergroothoek, want de 11-18mm is weersbestendig en heeft nuttige functies om de bruikbaarheid bij slechte omstandigheden te vergroten, zoals een vergrendelbare scherpstelring (handig voor sterrenfotografie) en de mogelijkheid om rond de voorzijde verwarmingsdraden te wikkelen om condensatie te voorkomen. Heel diep gaat Ricoh hier nog niet op in, maar er is een speciale website voor dit objectief in de maak.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Pentax 35mm f/2 kost € 399,- en de 11-18mm f/2.8 heeft een prijskaartje van € 1399,-. Leverbaar vanaf februari.
www.ricoh-imaging.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hetzelfde, maar dan anders – Meike 50mm f/1.7

New German Cinema – Lomography Potsdam zwartwit