in

Lensbaby Double Glass II Optic

Lensbaby introduceert de Lensbaby Double Glass II Optic. Dit is een verbeterde versie van de originele Double Glass Optic.

De Lensbaby Double Glass II Optic heeft nu een ingebouwd diafragma (f/2.5 – f/22), een volledige metalen behuizing en een verhoogde beeldscherpte in het midden van het beeld. Het objectief is nog steeds geschikt voor alle huidige en oudere Lensbaby Optic Swap lens bodies zoals de Composer Pro II.

Diafragmaschijfjes

De bokeh kun je volledig aanpassen naar je eigen wensen met het 12-bladige diafragma en het unieke drop-in magnetische ‘diafragmaschijfjes’-systeem. Deze schijfjes wijzigen de onscherpe gebieden van het beeld en voegen een unieke structuur toe aan de opname. De Double Glass II Optic wordt standaard geleverd met negen drop-in diafragmaschijven: een vijfpuntige ster, een hart en nog zeven kunstzinnige drop-in diafragma’s. 

Sweet spot

Bij opnamen op f/2.5 creëert de Double Glass II Optic een minuscuul scherp punt met een steeds verderweg gelegen onscherpte. Bij diafragma f/4 of kleiner geeft de Double Glass II Optic een telkens grotere ‘sweet spot’ qua scherpte. Als fotograaf heb je dus een grote variatie in optisch effect. Van impressionistisch onscherp tot een grote scherpe sweet spot met slechts een klein beetje onscherpte daar omheen. De Lensbaby Double Glass II Optic is leverbaar in diverse cameravattingen zoals: Sony E, Nikon Z, Nikon F, Canon EF, Canon RF, Micro 4/3, L-mount, Pentax K en Fuji X.  

Prijs en beschikbaarheid

De Lensbaby Double Glass II Optic is vanaf maart te koop voor €229,99 en komt ook beschikbaar in combinatie met een Lensbaby Composer Pro II voor €429,99.

www.transcontinenta.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Noorderlicht fotograferen in Nederland? Zo doe je dat!

3 tips voor marketing als fotograaf