in

Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO – 2x Macro voor MFT


24 augustus 2020, 09:48

Venus Optics presenteert een 2x macro-objectief voor MicroFourThirds camera’s. Deze Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO is het eerste objectief met een dergelijke 2:1 vergrotingsmaatstaf voor MFT, aldus Venus Optics.

Wie bovenop zijn onderwerp wil zitten, kiest voor een speciaal macro-objectief. Gangbaar is een afbeeldingsmaatstaf van 1:1 -1 centimeter in werkelijkheid is dus 1 centimeter op de sensor- maar Venus Optics gaat een stapje verder met een afbeeldingsmaatstaf van 2:1. De Laowa 50mm f/2.8 voor MicroFourThirds heeft omgerekend naar fullframe een bereik van 100mm, waardoor je een nette afstand tot je onderwerp kunt bewaren en jezelf niet in het licht zit. De minimale scherpstelafstand is 13,5 centimeter.

Compact en licht

Venus Optics heeft voor het nieuwe macro-objectief de Laowa 65mm f/2.8 voor APS-C herontworpen voor MFT-camera’s en daarbij niet bespaard op technologie. Dankzij het apochromatische (APO) optische ontwerp met 3 LD-lenselementen worden problemen als chromatische aberraties (CAS) gecorrigeerd voor een maximale afbeeldingskwaliteit en scherpte, zelfs vanaf volle opening. De Laowa 50mm is met 79mm lengte en een gewicht van 240 gram bovendien zeer compact en licht. De filtermaat is 49mm en je stelt met de hand scherp.

Automatisch diafragma

De Laowa 50mm heeft een CPU-chip en een motorgestuurd diafragma met 7 lamellen, waardoor je de scherptediepte perfect kunt regelen vanaf de camera. De focusloupe van de camera wordt automatisch geactiveerd zodra de scherpstelring bediend wordt. De lensdata worden bovendien opgeslagen in de EXIF.

Prijs en beschikbaarheid

De Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO is leverbaar vanaf eind augustus en kost $399,- in de USA. de Nederlandse prijs is nog niet bekend op moment van schrijven.
www.venuslens.net
www.venuslens.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art – Voor E- en L-mount

Fotodokter: Foto’s naast elkaar plaatsen