in

Fujifilm presenteert de Fujifilm X-H1: De IBIS-optie


16 februari 2018, 10:55

Een ingebouwde stabiliser, een forsere body en een nog snellere AF… Maak kennis met de nieuwe Fujifilm X-H1, het nieuwe vlaggenschip dat bedoeld is voor zowel fotografen als videofilmers die het beste van het beste willen.

De nieuwe Fujifilm X-H1 is duidelijk gebaseerd op de Fujifilm X-T2 en heeft dezelfde 24.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS III sensor en beeldprocessor, maar Fujifilm heeft alles uit de kast getrokken om de X-H1 naar een niveau hoger te tillen. Daarom is onder andere de magnesium behuizing 25% degelijker gemaakt en de bajonet verstevigd. Een snellere en preciezer werkende AF, flicker-reductie voor werken bij TL-licht en een kortere blackout-tijd zijn eveneens belangrijke verbeteringen.

IBIS: In Body Image Stabilising

Maar de belangrijkste vernieuwing is IBIS: In Body Image Stabilising. De geruchten over de Fujifilm X-H1 spitsten zich al een tijdje toe op een IBIS-systeem á la de concurrentie. Dat klopt, want Fujifilm presenteert een 5-assige, ingebouwde stabiliser in de X-H1, waardoor die camera nu met vrijwel ieder X-objectief een tot maximaal 5,5 stops gestabiliseerd beeld biedt, iets wat geen enkele andere X-camera heeft. Het systeem werkt met een eigen processor en Fujifilm geeft aan dat alle camera’s per stuk gecontroleerd worden op een perfecte werking.

Zoeker en extra ergonomie

Behalve IBIS heeft de X-H1 ook een verbeterde zoeker gekregen met 3,69 miljoen pixels en een 100Hz verversingsinterval om een vloeiend en vlijmscherp beeld te hebben. Achterop is bovendien een nieuw, kantelbaar touchscreen aangebracht en bovenop is de klassieke ring voor de belichtingscompensatie verdwenen ten gunste van een LCD-informatiedisplay dat geleend is van de GFX-50S. De grotere handgreep met daarop de ontspanknop komt de handligging zeer ten goede, en de AF-ON knop aan de achterzijde is logischer geplaatst voor een intuïtievere bediening.

Videomogelijkheden

Met de X-H1 kun je uiteraard ook 4K filmen, en wel in 4096×2160 pixels. Je kunt nu bovendien opnemen in een bitrate van 200Mbps en slow-motion opnames maken met een vertraging van 1/2, 1/4 en 1/5 van de snelheid. Ook kun je F-log opnames nu rechtstreeks wegschrijven naar de SD-kaart van de camera. Een verbeterde interne microfoon en de nieuwe Eterna filmsimulatie maken van de camera een serieuze videomachine. Eterna zorgt voor een ‘cineastisch filmeffect’ met ingetogen kleuren en rijke schaduwtonen, waardoor de postproces-mogelijkheden flink toenemen.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm X-H1 gaat als losse body € 1899,00 kosten en is leverbaar vanaf maart. Inclusief de VBP-XH1 verticale power booster grip is de prijs € 2199,00. Koop je ook direct de 16-55mm f/2.8 er bij, dan betaal je € 2898,00 of € 3198,00 (inclusief verticale grip).

Meer informatie op de website van Fujifilm

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Benro Master Glass TrueNight filter: Weg met de gele gloed

Expertuitdaging: Jezelf recht in de ogen kijken