in

Expertuitdaging: Dierenportretfotografie


13 april 2018, 20:00

Als je je telefoon opent, dan staan daar ongetwijfeld flink wat foto’s van je huisdier op. Grappige momenten leggen we volop vast. Ga dit weekend echter eens aan de slag met een statig portret van je huisdier!

Focus op de ogen

In de ogen is het karakter van je huisdier te zien. Denk bijvoorbeeld aan die ondeugende blik die alleen jij als baasje zo duidelijk herkent. Foto’s waarbij de ogen niet scherp zijn, worden vaak veel minder aantrekkelijk gevonden. Ze stralen namelijk iets onpersoonlijks uit, omdat je de persoon of het dier niet echt kan aankijken. Zorg er dus voor dat je de ogen haarscherp vastlegt. Met een groot diafragma, waardoor er een kleine scherptediepte ontstaat, kan je ze zelfs nog meer laten spreken.

eyesonpat

Fotografeer je huisdieren samen

Als je het jezelf nog iets lastiger wil maken, dan fotografeer je meerdere huisdieren tegelijk. Wanneer de dieren samen goed door één deur kunnen, is dit zeker een aanrader. De interactie tussen dieren is namelijk vaak een geschikt fotomoment en kan hele mooie en vooral liefdevolle plaatjes opleveren. Dat hoeft niet per sé een speelmoment te zijn. Het is juist mooi als je een bepaalde blik of het rustige gedrag weet te vangen.

Creëer een totaalplaatje

Een zwarte hond tegen een zwarte achtergrond fotograferen is erg lastig, maar het zorgt er wel voor dat de ogen uit het beeld knallen. Een roomwitte kat tegen een knaloranje muur zorgt ook weer voor een prachtig contrast. Durf jezelf uit te dagen en ga niet voor de makkelijke, voor de hand liggende en vooral ook saaie opties. Experimenteer met de achtergrond, de aankleding en het licht en zet zo een sterk totaalbeeld neer. Ook wanneer je buiten bij daglicht fotografeert, is er genoeg variatie mogelijk om je foto naar een hoger niveau te tillen.

monicavdm

De uitdaging

Ga dit weekend nog aan de slag met deze expertuitdaging! Deel je foto’s op Instagram of op upload ze op onze website met de tag zoomnluitdaging. Komende week delen we jullie beste resultaten!

mariellevlaar

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

12 tips voor het maken van geweldige vogelfoto’s

Fotografeer vogels in een vogelhut