in

De weekendtips van 25/26 november – Kerstmarkt, Dintelse Gorzen en de Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht!23 november 2017, 17:00

We hebben voor dit weekend leuke evenementen op een rijtje gezet om te gaan fotograferen! Heb jij andere plannen of tips? Deel deze dan met ons!

Dintelse Gorzen, Natuurwandeling!

Wel eens gehoord van het natuurgebied de Dintelse Gorzen? Op zondag 26 november vindt een wandeling plaats door dit winterse landschap. Fotografeer de Schotse Hooglanders die je onderweg tegenkomt en geniet van de prachtige uitzichten die het landschap te bieden heeft. Het is een wandeling van ongeveer 4 uur, dus wees hier op voorbereid. Er zitten wel wat kosten verbonden aan deze wandeling, dus kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten!

Patrick7307

Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie

Tot en met 26 november zijn op zes locaties in Groningen, Eelde en Assen artistieke visies op de wetenschap te bewonderen van 111 fotografen, van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Door middel van foto en video laten de kunstenaars het verhaal zien van de menselijke vindingrijkheid. Op de website van Noorderlicht staat meer bezoekersinformatie!

Corvdwaal

Kerstmarkt Valkenburg

Ben je misschien al helemaal in de Kerststemming? Bezoek vanaf dit weekend dan Valkenburg! De stad is van 17 november tot en met 7 januari 2018 omgetoverd naar kerststad! Er worden kerstconcerten georganiseerd, er is zelfs een ondergronds kerstmarkt en er vindt op zaterdag 25 november een Christmas Parade plaats!

Strandexcursie

Meer leren over wat je vindt op het strand, zoals kwallen en de dieren die in de zee leven? Op zaterdag 25 november organiseert de Strandgroep van IVN regio Leiden een strandexcursie! Deze is gratis en voor alle leeftijden en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De wandeling zal om half twee starten op het parkeerterrein Noordduinen in Katwijk aan Zee.

Ambervank

Oldtimer Beurs

Op zaterdag 25 en zondag 26 november vindt de Eelde Classics oldtimber beurs plaats in het Flowerdome. Hier worden pronkstukken getoond van onder andere leden van merkenclubs. Ook is de bekende roze auto uit de serie Flodder te bewonderen. De beurs is op beide dagen van 10:00 tot 17:00 te bezoeken voor een entreeprijs van 12,50 euro. Meer informatie vind je op de website van de Oltimer beurs.

Boldy

World Press Photo 2017

Vanaf 17 en 18 november wordt er op verschillende plekken in Nederland de World Press Photo expositie geopend. De prijswinnende foto’s worden getoond in Den Bosch, Groningen en Berg en Dal. In Berg en Dal vindt de expositie plaats in het Afrikamuseum, van 17 november 2017 tot en met 4 maart 2018. In Groningen zal de expositie te zien zijn in de Synagoge. Hier worden ook andere fotografie-evenementen georganiseerd, zoals een educatieprogramma voor fotografen. Je kunt hiervoor tickets kopen op de website WPFgroningen.nl. Hier is de expositie van World Press Photo te zien van 17 november 2017 tot en met 10 december 2017. Van 18 november tot en met 8 december 2017 zijn de foto’s te bewonderen in Den Bosch, in de Willem Twee kunstruimte.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Expertuitdaging: Next level Nederlandse wildlife fotograferen

De beste Black Friday deals van 2017!