in

Een supermaan én lichtkunst! – De Zoom.nl weekendtips van 2-3 december30 november 2017, 15:08

De laatste maand van dit jaar breekt aan en het is dus tijd om winterse dingen te doen en in de kerstsfeer te komen! We hebben leuke activiteiten voor dit weekend uitgezocht om te gaan ondernemen!

Amsterdam Light Festival

In Amsterdam vindt met ingang van 30 november weer het Amsterdam Light Festival plaats. Dit lichtfestival is tot en met 21 januari 2018 te bezoeken en tovert heel Amsterdam om in een openlichtmuseum. Alle lichtkunstwerken die getoond zullen worden, zijn speciaal voor het Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt. Maak een grachtentocht met alle lichtkunstwerken of loop de route langs de grachten. De tentoonstellingen zijn te voet en fietsend gratis toegankelijk, maar wil je op de gracht genieten van de kunstwerken, moet je de kosten van de verschillende rederijen langs de gracht betalen. Ontdek hier de routes die je allemaal kunt nemen!

SonYa

Dutchal

Sinterklaasavond

Dit weekend worden er al veel sinterklaasavonden gevierd in Nederland en hoe leuk is het om de pakjesavond vast te leggen. Hiermee oefen je gelijk met fotograferen met minder licht én in huis. Gebruik alle lichtjes in huis om de prachtigste bokeh te krijgen en leg deze gezellig avond vol familie en gezelligheid vast!

Sarina-Baas

Amsterdam ICE

Zoals ieder jaar staat er op het Museumplein in Amsterdam weer een prachtige ijsbaan met ICE Amsterdam en kun je er genieten van allerlei winterse lekkernijen. Ga heerlijk schaatsen en leg het winterplezier vast met alle mooie lichtjes en de kerstbomen.

Rob1951

Arnoud78

Tentoonstelling fotograaf Rob Hornstra

Fotograaf Rob Hornstra besloot zijn buurman te fotograferen die een zeer turbulent leven leidde. Buurman Kid mocht zijn zoontje niet meer zien, had een alcohol- en drugsprobleem en zwierf veel op straat in zijn leven. Het Centraal Museum presenteert deze tentoonstelling van 2 december 2017 tot en met 4 maart 2018. Met het tonen van deze foto’s van Kid probeert Rob Hornstra een kijk te geven op het leven van een jongen in een Utrechtse volksbuurt. De fotograaf en zijn buurman bouwden een een goede band op in de tijd dat ze naast elkaar woonden. Bekijk de Tentoonstelling ‘Man next door’ in het Centraal Museum in Utrecht.

Eerste en laatste supermaan in 2017

We mogen toch nog genieten van weer een supermaan dit jaar! Op zondag 3 december om 16:47 uur is het volle maan, het moment dat de maan in de baan van de aarde recht tegenover de zon staat en zo vol beschenen wordt. Hou het weer in de gaten en fotografeer de supermaan! Met deze tips leggen wij uit hoe je dat aan kunt pakken!

Tvdam

Houdoex

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe gebruik je content aware crop? | Photoshop Quick Tip

Expertuitdaging: Fotograferen met nauwelijks contrast