in

Voigtländer APO-Lanthar 35mm F2 ASPH

Moederbedrijf Cosina kondigt een nieuwe versie van haar Voigtländer APO-Lanthar 35mm F2 Aspherical aan. Ditmaal voor fullframe Nikon Z-mount. Er bestond al een versie voor Sony E-mount en eentje voor Leica M-bajonet.

De Apo-Lanthar 35mm F2 ASPH is een lichte groothoek die alle kenmerken van een allrounder in zich heeft en perfect geschikt is voor reportagewerk. Uiteraard stel je dit objectief net als de Sony en Leica-versies met de hand scherp met behulp van de scherpstelring. De dichtstbijzijnde focusafstand is 35cm. Door floating elements in het lensontwerp is de scherpstelling uiterst constant. 

Speciaal voor Z-mount

De nieuwe versie is niet louter voorzien van een andere bajonet, maar geoptimaliseerd voor voor de beeldsensor van spiegelloze Nikon Z systeemcamera’s, zo claimt Cosina. Hij kan zowel op FX- als DX-modellen gebruikt worden. Het apochromatische ontwerp, dat chromatische aberraties (CAS) zo veel mogelijk elimineert, zorgt volgens Cosina voor absolute topprestaties. Van de 11 lenselementen in 9 groepen zijn er 5 van low-dispersion glas en hebben er twee een dubbel asferisch oppervlak. Op de lensvatting zijn elektronische contacten gemonteerd voor communicatie met de camera en de 12 diafragmabladen zijn cirkelvormig voor een mooie bokeh. 

Prijs en beschikbaarheid

De Voigtländer APO-Lanthar voor Z-mount wordt verwacht in juni. De prijs is nog niet duidelijk, maar de Sony E-mount en Leica M-versie kosten allebei € 1099,-.

www.voigtlander.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Verbeter je composities: gebruik lijnen in je beeld

Gezocht: de mooiste last minute locaties!