in

Top 15 fotolocaties op de wereld die je gefotografeerd moet hebben


16 februari 2017, 10:00

De wereld lijkt soms steeds kleiner te worden omdat we continu prachtige beelden zien van verre oorden en ook zelf steeds meer de wereld in trekken. Heb jij je nieuwe vakantie nog niet geboekt? We geven je vijftien plekken op de wereld die je echt gefotografeerd moet hebben!

Het prachtige landschap van IJsland

Het ruige landschap van IJsland bestaat uit indrukwekkende rotsen, prachtige watervallen, felgroen gras en bruisende warmwaterbronnen. Bovendien is er een redelijke kans dat ’s avonds het noorderlicht te zien is, en is er een grote diversiteit aan wildlife te vinden.
hmeeuwes

Deadvlei

Deze witte kleivlakte ligt in het Namib-Naukluft National Park in Namibië. Het is de perfecte plek voor iedere fotograaf die van contrasterende kleuren houdt. De knaloranje duinen steken namelijk prachtig af tegen de strakblauwe lucht. Daarnaast zijn er tal van dode bomen die prachtige silhouetten vormen tegen de witte kleivlakte.
alicevankempen

De grachten van Venetië

Niet voor niets wordt de stad in de zomer overspoeld met toeristen; de grachten van Venetië zijn namelijk prachtig. Het blauwe water, het groen van de planten op de balkons en de kleurrijke gebouwen en kleding maken het een van de meest fotogenieke steden ter wereld.

Straatfotografie in Bangkok

In Bangkok en andere grote steden in Azië brengt men een groot gedeelte van de tijd buiten door. Het straatleven is dan ook een stuk bruisender dan in Nederland. Overal zijn kleine marktjes, zitten mensen te werken voor hun huis en zijn de wegen overspoeld met karretjes en brommertjes.
paul-van-de-weerd

De skyline van New York

Het is een van de meest herkenbare skylines in de wereld, door het Empire State Building, het One World Trade Center en het Chrysler Building. Vanuit iedere hoek ziet de Skyline er net weer anders uit en ook het licht is van grote invloed op de perfecte foto.
maikelclaassenfotografie

Het Hallerbos in België

Iets dichter bij huis vind je het Hallerbos in het Belgische Halle. Tussen eind april en half mei staan in dit bos de wilde hyacinten in bloei. De bosbodem kleurt dan prachtig paars, wat een indrukwekkend sprookjesachtig effect geeft.
stan83

Antelope Canyon in Arizona

Het rotslandschap van Zuid-West Amerika is van zichzelf al erg fotogeniek, maar Antelope Canyon is wel heel bijzonder. Door de lichtinval is het een erg populaire plek om te fotograferen. Het is ook de plek waar de duurste foto ooit is gemaakt.

Shibuya crossing in Tokio

Waarschijnlijk herken je deze plek wel uit de films. Dit kruispunt in Tokio wordt dagelijks letterlijk overspoeld door mensen. Waar je op andere plekken waarschijnlijk het liefst niemand in je foto wilt hebben, is deze mensenmassa juist heel erg fotogeniek.
roelr

De oude auto’s in Cuba

Cuba’s straatbeeld wordt voor een groot deel bepaald door de oude auto’s die er rondrijden. Daarnaast zijn ook de mensen en het overige straatleven erg fotogeniek!

martinedc

De Engelse kust

De prachtige witte kliffen die Engeland van de zee scheiden zijn relatief dicht bij huis en prachtig om te fotograferen. Combineer een bezoekje ook zeker met de authentiek kastelen en ruïnes in de omgeving.

plaatjuh

Slot Neuschwanstein in Duitsland

In Beieren vind je dit prachtige kasteel dat uitkijkt over de bergen, de bossen en een prachtig meer. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en trekt ruim 1.3 miljoen bezoekers per jaar.
dickvanduijn

Op safari in het Krugerpark

Als je op safari gaat dan wil je het liefst ‘The Big Five’ tegenkomen. In dit park is het mogelijk, want zowel de leeuw, de buffel, de luipaard, de neushoorn als de Afrikaanse olifant lopen er rond. Daarnaast is de natuur ook nog eens prachtig en biedt het park goede uitwijkmogelijkheden naar andere trekpleisters in Zuid-Afrika.

remcohekker

Machu Picchu in Peru

Niet alleen Machu Picchu zelf is indrukwekkend, de reis ernaartoe is net zo mooi. Het Incapad is voor de geoefende wandelaar een ideale manier om de plek te bezoeken.

Wildlife in Yellowstone nationaal park

Berggeiten, beren, wolven, bizons, elanden en tal van andere diersoorten lopen in dit gebied vrij rond. Daarnaast is het landschap indrukwekkend en afwisselend. Zo is er het prachtige yellowstone lake, zijn er enorme geisers en uitgestrekte bergen en bossen.
hatieleman

De Veluwe

Ook in ons land is er een plek die je ooit gefotografeerd moet hebben en dat is de Veluwe. Het landschap is zo enorm afwisselend en divers en ziet er ieder seizoen totaal anders uit. Er lopen schapen, paarden en koeien en je hebt de prachtige heide, watertjes en bossen. Wil je liever iets met architectuur? Breng dan een bezoekje aan het monumentale Radio Kootwijk

mariovisser

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Landscape Pro – een andere kijk op foto bewerken

Canon presenteert de EOS 800D en EOS 77D