in

Special Edition versie van de Nikon Z fc APS-C camera

Nikon introduceert een zwarte Special Edition van de Z fc APS-C systeemcamera. Daarnaast is de Nikkor Z 40mm f/2 (SE) aangekondigd, een retro-style prime.

De zwarte variant van Z fc systeemcamera is technisch identiek aan de zilverkleurige versie. Er zijn bovendien zes kleuren voor de bekleding van de camera beschikbaar om je Z fc geheel te personaliseren. In totaal zijn er nu dus 12 verschillende kleurvariaties mogelijk voor de Z fc zilver en de Z fc zwart. De nieuwe Special Edition is alleen verkrijgbaar via Nikon’s eigen online Nikon Store. 

Nikkor Z 40mm f/2 (SE)

De nieuwe Nikkor Z 40mm f/2 Special Edition is het derde ‘retro-objectief’ in de Z serie, het heeft hetzelfde uiterlijk als de klassieke manual focus Nikkors uit de tijd van de analoge Nikon FM2. Eerder presenteerde Nikon al de 28mm f/2.8 SE en de 16-50mm f/3.5-6.3 VR kitlens voor de Z fc. Het nieuwe Z-objectief is geschikt voor FX én DX systeemcamera’s, op de laatste is het brandpunt vergelijkbaar met 60mm. De nieuwe 40mm heeft een snelle en nauwkeurige autofocus en is stof- en vochtbestendig. De lichtsterkte van f/2 en een rond diafragma met negen lamellen zorgen volgens Nikon voor een prachtige ronde bokeh. De kortste scherpstelafstand is 29 centimeter en bij het ontwerp is rekening gehouden met focus breathing en een stabiele belichting in verband met video-opnamen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z 40mm f/2 (SE) is verkrijgbaar vanaf januari 2023 voor € 349,-. De Z fc body in zwart kost € 1049,-.

www.nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotowedstrijd Dierenfotografie – doe mee en win

QUIZ: wat weet jij over straatfotografie?