in

Sony E 10-20mm, 15mm en 11mm – Drie maal creativiteit

Sony presenteert drie nieuwe groothoekobjectieven voor E-mount systeemcamera’s. Daarmee breidt Sony de creatieve mogelijkheden voor gebruikers van haar Alpha cameramodellen verder uit.

De E PZ 10-20mm F4 G is volgens Sony ’s werelds kleinste en lichtste ultragroothoek APS-C- zoom met diafragma F4. De E 11mm F1.8 is een lichtsterke APS-C prime en de E 15 mm F1.4 G is een fullframe objectief.

E PZ 10-20mm F4 G

De Sony E PZ 10-20mm F4 G is 20% lichter dan zijn voorganger en weegt slechts 178 gram. Intern zoom en scherpstelling zorgen ervoor dat de 10-20mm ook niet langer wordt bij inzoomen of scherpstellen, waardoor deze groothoek perfect geschikt zou zijn voor stabiel vloggen en filmen. Het optisch ontwerp minimaliseert CAS en focus breathing en een cirkelvormig diafragma zorgt voor een mooie bokeh. De 10-20mm heeft een elektronisch powerzoomsysteem met een instelbare zoomsnelheid en dankzij de zoomhendel heb je altijd controle over je opnames. De filtermaat is 62mm en uiteraard is dit G-objectief weersbestendig.

E11mm F1.8

De E 11mm F1.8 is eveneens ontworpen voor Alpha APS-C systeemcamera’s en Sony noemt het objectief ‘ideaal voor binnenopnamen en beelden die gebruik maken van scherptediepte.’ Het is namelijk een echte groothoek en geen fisheye. Drie asferische lenselementen en drie ED-glaselementen zorgen voor een hoge resolutie tot aan de rand van het beeld, met een minimale vervorming. Dankzij de hoge lichtsterkte van F1.8 is ook met deze groothoek een mooie bokeh mogelijk. Met een minimale scherpstelafstand van 0,12 meter en een maximale vergroting van 0,2x kun je spannende close-up foto’s en video’s maken. Vrij bijzonder op een dergelijke groothoek is de mogelijkheid om 55mm filters te gebruiken. 

E 15mm F1.4 G

De Sony E 15mm F1.4 G ten slotte, is een echte 15mm groothoek voor fullframe Alpha systeemcamera’s. Sony belooft een uitstekende resolutie van hoek tot hoek en het F1.4 diafragma maakt vloeiende achtergrond-bokeh mogelijk. De kortste scherpstelafstand is 17 centimeter en de maximale vergroting is 0,15x, ideaal voor close-ups. Een intern focusmechanisme zorgt er daarbij voor dat de lenslengte niet verandert tijdens het scherpstellen en vermindert focusbreathing. Ook deze groothoek is stof- en vochtbestendigheid. De 15mm weegt slechts 219 gram en accepteert 55mm filters.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony E PZ 10-20mm en E15mm gaan allebei € 850,- kosten, de E 11mm heeft een prijs van € 600,-. Alledrie zijn ze vanaf juni leverbaar.

www.sony.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotografen gezocht! Met Zoom.nl het Bloemencorso in Zundert fotograferen

Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary