in

SIGMA introduceert 16mm F1.4 DC DN | Contemporary26 oktober 2017, 11:39

Het nieuwste Sigma objectief, de Sigma 16mm F1.4 DC DN | Contemporary, is het tweede objectief in de serie van Sigma’s F1.4 objectieven geschikt voor Sony E-mount camera’s. De voorganger van dit objectief is de Sigma 30mm F1.4, een standaard prime lens welke al over de F1.4 helderheid beschikte. De Sigma 16mm F1.4 DC DN | Contemporary is de eerste verwisselbare lens in het rijtje die de groothoekkwaliteit van 24mm brandpuntsafstand (gelijkwaardig aan 35mm) en F1.4 helderheid zal leveren.

Sigma 16mm F1.4 kwaliteiten

Volgens Sigma leveren de Sigma DN objectieven een zeer goede kwaliteit en beschikken ze over de meest bruikbare brandpuntsafstanden. De nieuwe Sigma 16mm F1.4 is gebaseerd op zijn voorganger, welke in 2016 gelanceerd werd als de eerste primaire lens voor mirrorless camera’s. Het optische systeem van de nieuwste variant beschikt over 16 elementen in 13 groepen, welke optische afwijkingen minimaliseert en een goede resolutie levert bij een breed open diafragma. Door dit systeem beschikt het over een groot aantal hightech- en high-end componenten, waaronder drie FLD-glaselementen, twee SLD- en twee asferische glaselementen. Het objectief levert een vloeiende en fluisterstille autofocus voor video opnames en het is bestand tegen stof en spatwater.

Door de jaren heen heeft Sigma een primaire objectievenlijn ontwikkeld van groothoeken tot telelenzen. Met dit nieuwe objectief hebben ze zich specifiek gericht op spiegelloze camera’s. Ze hebben deze serie ontwikkeld voor dagelijks gebruik door ze lichtgewicht en compact te maken, zonder de kwaliteit achteruit te halen. Dit lichtsterke prime-objectief biedt fotografen de creatieve vrijheid, om met scherptediepte te spelen.

SIGMA 16mm F1.4 DC DN | Contemporary prijs en beschikbaarheid

Prijs en beschikbaarheid van de lens volgt zo spoedig mogelijk. Meer informatie vindt je op www.sigma-global.com.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Olympus introduceert M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 en M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 PRO

Export optimaliseren voor Instagram | Lightroom Quick Tip