in

Sandisk 1 Terrabyte USB-C : Ultracompact flash geheugen


15 januari 2018, 10:27

Western Digital heeft op de CES ’s werelds kleinste 1TB USB-C stick aangekondigd. Deze Sandisk USB-stick met 1 Terrabyte aan opslag is volgens Western Digital het antwoord op de honger naar steeds meer geheugen. Bovendien presenteerde men een 256GB UltraFit flash drive.

Het idee achter de superkleine USB-stick is de toenemende vraag naar snelle, gemakkelijke geheugenoplossingen. Fotocamera’s, smartphones, drones, action cams en virtual reality (VR) brillen genereren namelijk een steeds grotere hoeveelheid data, en samen met muziek, 4K en 8K video en augmented reality (AR) zorgt dit ervoor dat je niet alleen veel geheugen nodig hebt, maar het moet ook snel zijn om te kunnen streamen en verwerken. Daarom dus niet alleen de nieuwe 1TB USB-stick, maar ook een nieuwe UltraFit 256GB USB 3.1 flash drive. Gewoon inpluggen en klaar! Het dingetje is zo klein dat hij in de USB-poort kan blijven zitten zonder dat je het merkt. Op die 256GB passen volgens Sandisk pakweg 14.000 foto’s, 10 uur full HD video of 16.000 songs, en dan is er nog steeds 64GB beschikbaar voor klassieke files.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs en specs van de nieuwe 1 Terabyte USB-stick zijn nog niet bekend. De 256GB SSD staat voor $149,99 aangekondigd op de USA website. Levertijden nog onbekend.

Meer informatie op de website van Sandisk

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De Garmin Virb 360 review – Robuuste 360 graden camera

Leica presenteert Apo-Summicron-SL 75mm en 90mm