in

Samyang Canon RF mount objectieven: MF 14mm F2.8 RF en MF 85mm F1.4 RF28 februari 2019, 10:30

Samyang zal de komende maanden in totaal acht nieuwe Samyang objectieven aankondigen voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s. De eerste zijn twee Samyang Canon RF mount objectieven: de Samyang MF 14mm F2.8 RF en de Samyang MF 85mm F1.4 RF.

Samyang heeft op de CP+ in Yokohama haar eerste twee objectieven voor de EOS RF-mount aangekondigd. De komende maanden zullen nog eens zes objectieven leverbaar worden voor zowel reflexen als systeemcamera’s.

Daarmee presenteert Samyang de eerste EOS RF-objectieven van een ander merk dan Canon zelf, waarmee de Koreanen slim inspelen op de vraag van de markt naar betaalbaar glaswerk voor nieuwe cameramodellen.

De twee nieuwe fullframe MF 14mm F2.8 RF en MF 85mm F1.4 RF objectieven zijn oude bekenden: Samyang heeft haar populairste bestsellers voorzien van een Canon EOS RF vatting. De objectieven zijn 24mm langer door de grotere afstand tot de camerasensor (de zogenaamde registerafstand) en daardoor ook zwaarder, de 14mm f/1.4 weegt 250 gram meer en de 85mm f/1.4 zet 190 gram extra op de weegschaal. Het uiterlijk oogt bovendien net even moderner, maar optisch zijn deze objectieven hetzelfde opgebouwd als de normale EOS-variant. Ook stel je ze allebei gewoon met de hand scherp. Op de bajonet van de nieuwe 14mm heeft Samyang nu als extraatje (ruimte zat door het ontbreken van een spiegel in een EOS R) wel een sleuf aangebracht voor optionele kleine ND gelatine filters.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samyang objectieven zullen binnenkort leverbaar worden, maar op welke termijn en voor welke prijs is nog niet bekend.
www.transcontinenta.nl

Samyang MF 14mm F2.8 RF

Samyang MF 85mm F1.4 RF

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips om te fotograferen in maart

Nieuwe fullframe groothoekzoom – Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF