in

Nieuwe fullframe groothoekzoom – Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF


28 februari 2019, 10:35

Tijdens de Photokina 2018 liet Tokina de Opera 16-28mm f/2.8 FF voor fullframe al zien als prototype, maar binnenkort is deze supergroothoekzoom ook daadwerkelijk verkrijgbaar voor Canon en Nikon.

Tokina gaat met haar Opera fullframe-serie nog een stapje verder dan voorheen met de beroemde AT-X modellen. Tokina belooft een superieure resolutie, een prachtige bokeh en een zeer precieze autofocus.

Drie asferische lenselementen

De Opera 16-28mm f/2.8 heeft een optisch ontwerp met maar liefst drie asferische lenselementen om vertekening te corrigeren en drie Low-Dispersion (SD) lenselementen om chromatische en sferische aberraties in toom te houden. Daardoor zou de Tokina al vanaf volle opening een vertekeningsvrij en superscherp beeld moeten geven van hoek tot hoek.
De autofocus heeft een silent-drive motor en een magnetisch AF-element waardoor de 16-28mm razendsnel en superstil scherpstelt. De bekende koppelingsring om vlot over te schakelen van AF naar MF is eveneens weer aanwezig.

Prijzen en beschikbaarheid

Volgens het internationale persbericht is de Tokina Opera 16-28mm f/2.8 FF leverbaar vanaf 15 maart in Canon EF- en Nikon F-vatting. De prijs van het objectief is € 699,-.
www.tokinalens.com
www.tse-imaging.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Samyang Canon RF mount objectieven: MF 14mm F2.8 RF en MF 85mm F1.4 RF

Nieuwe Sigma L-Mount Art-objectieven en MC-21 Adapter