in

Samyang AF 75mm F1.8 X

Samyang introduceert de nieuwe AF 75mm F1.8 X voor Fujifilm X-Mount systeemcamera’s. Een echte portrettele met een hoge lichtsterkte voor een redelijke prijs.

De nieuwe Samyang AF 75mm F1.8 X heeft een brandpuntsafstand die omgerekend naar fulframe vergelijkbaar is met 112,5mm. De compacte 75mm biedt volgens Samyang uitstekende prestaties dankzij een optisch ontwerp met twee HR (High Refractive) en drie ED (Extra-Low Dispersion) glaselementen die zorgen voor “een verbluffend contrast en hoge resolutie over alle gedeeltes van het beeld”. Er is geen enkel asferisch lenselement gebruikt, en in combinatie met het negenbladige diafragma en de hoge lichtsterkte is de bokeh daarom volgens Samyang zacht en verfijnd. 

Kleinste en lichtste

Het nieuwe objectief is 69mm lang en weegt slechts 257 gram. Daarmee is het momenteel het kleinste en lichtste autofocus tele-objectief voor Fujifilm X-mount. Door het lage gewicht is het goed in balans met Fujifilm’s compacte systeemcamera’s. Ook is het prettig bruikbaar op een gimbal, want met de nieuwe Samyang kun je naast fotograferen uiteraard ook filmen. Dankzij het stille en snelle autofocussysteem en de splinternieuwe ‘Preset Aperture Control’-functie op de ‘Custom Switch – Mode 2’ kun je de scherptediepte soepel regelen zonder geluid of trillingen in de opname. 

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 75mm F1.8 X wordt half maart leverbaar voor € 499,99.

www.transcontinenta.nl

www.samyangbenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tweedehands objectief kopen? Let dan hier op

Noorderlicht fotograferen in Nederland? Zo doe je dat!