in

Panasonic presenteert meer compactcamera’s voor alle omstandigheden


7 januari 2015, 09:47

Panasonic presenteert drie nieuwe superzoom compacten en een all weather camera, waarmee het Lumix compactcamera-assortiment weer helemaal up-to-date is.

Superzoom

De drie nieuwe Panasonic Lumix superzoom camera’s zijn de Panasonic Lumix DMC-SZ10, de Panasonic Lumix DMC-TZ57 en de Panasonic Lumix DMC-TZ70. De Panasonic Lumix DMC-SZ10 is een instapmodel met een 16 megapixel ccd-sensor en een 24-228mm zoomobjectief (omgerekend naar 35mm), een kantelbaar 2,7-inch LCD, 1280x720p HD-videomogelijkheid en ingebouwde wifi. Een metalen jasje zorgt voor degelijkheid, waardoor je deze compact echt overal kunt gebruiken. Echt een binnenzakcamera.

Panasonic Lumix DMC-TZ57

De DMC-TZ57 heeft eveneens 16 megapixels maar dan op een gevoelige cmos-sensor, wat de camera nog beter inzetbaar maakt onder moeilijke lichtomstandigheden. Deze superzoom heeft een Panasonic 24-480mm met POWER O.I.S. voor trillingsvrije opnames. Geen overbodige luxe bij 20x zoom… Dankzij de Full HD-videomogelijkheid kun je filmen in een resolutie van 1920 x 1080p. Het 3-inch beeldscherm heeft ruim 1 miljoen pixels gekregen voor een nog betere bruikbaarheid en het kan tot 180 graden omhoog gekanteld worden om selfies te schieten.

Panasonic Lumix DMC-TZ70

Maar met de Lumix DMC-TZ70 presenteert Panasonic de ultieme allround reiscamera in de TZ-serie. De TZ70 heeft een hoogwaardige 12,1-megapixel sensor en een Leica DC Vario-Elmar groothoekzoom met een bereik van 24mm tot en met 720mm, en ja, dat is inderdaad 30x optische zoom! Vandaar dat er een geavanceerde, hybride optische stabiliser met correctie over vijf assen ingebouwd is. Die voorkomt zelfs trillingen bij video-opnamen op de uiterste zoomstand. De bedieningsring rond het objectief biedt handmatige controle over veelgebruikte instellingen zoals diafragma, sluitertijd, scherpstelling, filtereffect en scènemodus, waardoor je volop creatieve vrijheid hebt. En dankzij de ingebouwde zoeker met 1.166.000 pixels en oogsensor kun je je onderwerp ook perfect in beeld houden als de zon het display lastig leesbaar maakt.

Wifi, NFC en Jump Shot

Een ingebouwde wifi en NFC-functie (Near Field Communication) maken een snelle verbinding van de DMC-TZ70 mogelijk met de rest van de wereld. Via bijvoorbeeld een smartphone of een tablet kun je je avonturen waar ook ter wereld direct delen met je vrienden en familie. Ook is het mogelijk de camera op afstand te bedienen via een smartphone of tablet. Een leuk extraatje voor actiefotografen is de nieuwe “Jump Shot”-functie, een soort trigger trap waarbij de camera weet wanneer een sporter zijn of haar hoogste punt bij een sprong bereikt heeft om op dat moment een foto te maken. Het spreekt voor zich dat je dit ook kunt gebruiken voor springende dieren of kinderen op een schommel…

Panasonic Lumix DMC-FT30

De nieuwe Panasonic Lumix DMC-FT30 is een eenvoudige maar robuuste allround reiscamera die een duik tot 8 meter diep aan kan. Hij is shockproof voor een val tot 1,5 meter hoog en uiteraard stofdicht en temperatuurbestendig tot -10°C. Dankzij het 4x zoomobjectief kun je er zowel landschapsfoto’s als tele-opnamen mee maken en wie dat wil neemt er een video mee op in 720p HD-kwaliteit. Wifi en een kantelbaar beeldscherm maken de camera af. Leverbaar in zwart, blauw, rood en oranje.

De Nederlandse prijzen voor de diverse modellen zijn nog niet bekend gemaakt.
www.panasonic.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Modelfotografie op urbexlocatie

Hoe vind je jouw eigen foto’s terug op het internet?