in

Panasonic Lumix S 18mm F1.8

Panasonic presenteert de Lumix S 18mm F1.8 Deze L-mount supergroothoek voor het fullframe Panasonic Lumix S-systeem is de vijfde in de F1.8 serie.

Na de 85mm, de 50mm, de 35mm en de 24mm-lens is deze 18mm een aanvulling aan de onderkant op het assortiment F1.8 objectieven. Ze zijn allemaal even groot en de positie van de bedieningselementen is ook identiek. Het zwaartepunt van deze lenzen is eveneens vrijwel gelijk en bovendien hebben ze allemaal filtermaatje van 67mm waardoor je niet hoeft te investeren in extra filters.  

240fps

De nieuwe Lumix S 18mm F1.8 heeft een minimale scherpstelafstand van 18 centimeter en een vergrotingsfactor van 0,20x en de AF zou snel, stil en geruisloos werken tot 240fps. De optische constructie is opgebouwd uit 13 elementen in 12 groepen, waaronder drie asferische elementen, drie ED-elementen, één UHR-element en één UED-element. Oftewel: van de dertien lenzen in het systeem zijn er acht bedoeld om optische fouten te corrigeren, wat volgens Panasonic zorgt voor voor “superieure beeldprestaties”. Bovendien is focus-breathing geminimaliseerd en werkt het diafragma met micro-stapjes, waardoor ook videofilmers ermee uit de voeten kunnen, aldus Panasonic. Dat ronde diafragma met 9 bladen levert ook nog eens een mooie bokeh.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe 18mm leverbaar zou moeten zijn en wat hij moet kosten is nog niet bekend.

www.panasonic.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hasselblad X2D 100C

Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD