in

Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S

Nikon presenteert de nieuwe Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S. Dit is een superteleobjectief voor Z-camera’s met fullframe-sensor. Dit nieuwe 800mm-objectief is lichter én korter dan zijn voorganger.

Vergeleken met zijn spiegelreflexneefje is dit 800mm-objectief uiterst handzaam voor een fullframe-superteleobjectief. Door de toepassing van een PF-lens (Phase Fresnel, een primeur voor Nikon) in het optische systeem is namelijk een relatief compact en licht geheel ontstaan. Dit objectief is met een gewicht van 2385 gram en een lengte van 385 millimeter dan ook circa 2,3 kilo lichter dan de versie met F-vatting, en bovendien 16 procent korter. 

Beeldkwaliteit

De beelden zijn volgens Nikon haarscherp van rand tot rand, omdat ED- en SR-glaselementen in het optische systeem chromatische aberraties corrigeren. De optische beeldstabilisatie (VR) in het objectief zorgt voor opnamen zonder trillingsonscherpte, en Synchro VR biedt tot vijfenhalve stop winst in combinatie met de Z 9. Het zwaartepunt ligt bovendien dichter bij de camera, waardoor het eenvoudiger wordt om soepel te pannen en beweging vast te leggen. Dankzij dit uitgebalanceerde, lichte ontwerp kunnen fotografen volgens Nikon met de Z 800mm f/6.3 VR S ook uit de hand werken. Last but not least kun je er ook de TC-1.4x en TC-2.0x Z-teleconverters achter monteren, die de brandpuntsafstand verlengen tot 1120 respectievelijk 1600 mm.

Uiteraard kun je de functies van de L-Fn-knoppen aanpassen en is dit professionele objectief weerbestendig. Via de ingebouwde filtersleuf kun je eenvoudig filters wisselen. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S wordt eind april leverbaar voor € 7.299,-.

www.nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Je bewerking in Lightroom overschakelen naar een ander programma: dat kan makkelijk!

Laowa 20mm f/4 Zero-D Shift