in

Nieuw! De Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra Macro

Venus Optics heeft een nieuw fullframe macro-objectief gepresenteerd. Deze Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra Macro heeft een vergrotingsmaatstaf van maar liefst 2:1.

De Laowa 58mm f/2.8 2X Ultra Macro is specifiek ontwikkeld voor fullframe mirrorless systeemcamera’s en sluit qua idee aan bij de in juni gepresenteerde 90mm Ultra Macro: ultradicht bij je onderwerp komen met een relatief compact objectief. De nieuwe 58mm geeft echter net even wat meer ‘ruimte’ rondom je onderwerp en meer scherptediepte door de bredere beeldhoek en de kortere brandpuntsafstand.

Apochromatisch

Laowa heeft de 58mm voorzien van drie ED-lenselementen en drie Ultra-High Refractive Index lenselementen om iedere vorm van kleurschifting (CAS) uit te bannen en maximale scherpte te bieden. De 13 diafragmabladen zorgen daarbij bovendien voor een mooie bokeh. Laowa claimt met dit apochromatische ontwerp dan ook “een nog betere beeldkwaliteit en een geheel nieuwe macrofotografie-ervaring”. De Laowa 58mm heeft een beeldhoek van 40,9° en een maximale vergroting van 2X met een minimale focusafstand van 18,5cm vanaf de sensor. Je stelt met de hand scherp met de brede scherpstelring die een lekker lange slag heeft voor een grotere precisie. Toch kun je dit objectief ook gewoon gebruiken als korte portretlens. Het gewicht is slechts 595 gram en de filtermaat is net als bij de 90mm Macro 67mm. 

Prijzen en beschikbaarheid

De 58mm f/2.8 2X Ultra Macro is leverbaar in Sony FE-, Canon R-, Nikon Z- en Leica M-vatting en kost € 659,-.

www.laowa.nl
www.venuslens.net


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De ene onscherpte is de andere niet: alles over bokeh

Zonneharpen en de zon fotograferen in het bos