in

Inspiratie – Fotografielocaties in Nederland!26 maart 2019, 13:15

Nederland is natuurlijk rijk aan talloze fotogenieke locaties. Toch kan het soms een uitdaging zijn om een locatie te kiezen waar je een dag gaat fotograferen. We geven je een kleine greep uit de talloze fotogenieke locaties in Nederland, waar je je een dag kunt uitleven!

Veluwe

Voor landschapsfotografie is de Veluwe natuurlijk dé plek waar je in Nederland moet zijn. Het uitgestrekte Nationaal Park de Hoge Veluwe biedt een grote verscheidenheid aan bossen, landschappen en dieren. Wie als natuur- of landschapsfotograaf nog geen dag in dit park heeft doorgebracht, gaat zijn of haar ogen uitkijken. Denk aan de Postbank en Radio Kootwijk om te bezoeken, mocht je richting de Veluwe gaan!

Remosloof

Martijnvandernat

Friesland

Ook in Friesland kun je je uitleven wat landschapsfotografie betreft. De provincie bestaat uit een groot oppervlak met veel water. Voor watervogels en dieren kun je er ook terecht en er is ruimte genoeg. Lang uitgestrekte landschappen met veel bossen fotograferen? Ga naar Friesland!

Vooral het plaatse Laaxum in Gaasterland is een bezoekje aan Friesland waard. Dit plaatsje in Nederland is het kleinste vissersdorpje van Europa. Een bescheiden toeristische trekpleister met maar elf huizen aanwezig.

Ronaldvanderkloet

Phaaksma

Sandrakorb

Groningen

Ook in de provincie Groningen zijn er een aantal populaire fotografie-locaties te bezoeken. Ben je een vogelfotoraaf? Dan is Kiekkaaste de bestemming voor jou. De vogelhut zelf is al de moeite waard om te bezoeken, want deze staat prachtig los in de wilde natuur, buiten de dijken. Voor de combinatie landschap en architectuur is Reitdiep haven de place to be. De gekleurde Scandinavische woningen aan het water leveren in het gouden uurtje en in de nacht een prachtige weerspiegeling op tussen het groen.


PeterTulner

IrisPopkema

Zuid-Holland

Woon je in Zuid-Holland dan heb je geluk! Hier kun je je slag slaan als architectuur-, stads-, en natuurfotograaf. Je hebt het strand om de hoek, zoals bij de Pier in Scheveningen. De Pier zelf dient goed als onderwerp in foto’s, zowel overdag als s ‘avonds.

Fotografeer je liever architectuur dan moet je naar de Kop van Zuid in Rotterdam. Je hebt hier een goed uitzicht over de stad, waardoor je de skyline goed kunt fotograferen. Los van deze skyline is Rotterdam een moderne stad waar je je als architectuurfotograaf ook helemaal kunt uitleven.

Wanneer we het over Zuid-Holland hebben kunnen we de Kinderdijk uiteraard niet vergeten. Een populaire plek onder fotografen, en met recht. De 19 molens in Kinderdijk zijn al duizenden keren gefotografeerd, dus het is een goede uitdaging om er een uniek beeld van te maken. Houd wel rekening met de vele toeristen, want de Kinderdijk staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Ariscaa

Royzzz

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe fotografeer je bloemen? Simpele tips!

Sony A6400 systeemcamera – De nieuwste toevoeging