in

Fujifilm X-T100 – Een X-T voor instappers


29 mei 2018, 15:56

Fujifilm presenteert de X-T100, een echte instapper voor starters met het X-systeem. Het wezenlijke verschil met andere X-basismodellen is echter de elektronische zoeker. De Fujifilm X-T100 lijkt daardoor op een miniatuur X-T2.

Fujifilm heeft met de X-T100 het beste van een aantal werelden gecombineerd: compactheid, een 24-megapixel sensor, een handige elektronische zoeker en uiteraard de compatibiliteit met alle X-objectieven zijn verenigd in een body die slechts 448 gram weegt. Bluetooth maakt bovendien communicatie met je smartphone mogelijk via de Fujifilm App.

24 megapixels

De nieuwe X-T100 heeft een klassieke 24,2 megapixel APS-C beeldsensor met een Bayer-layout. Er is dus geen Fuji X-Trans II sensor toegepast, wat ongetwijfeld met de zeer strakke prijsstelling te maken heeft. Wel aanwezig zijn een in drie richtingen kantelbaar LCD-touchscreen én een elektronische zoeker zoals je die ook op andere X-T modellen aantreft. Ervaren gebruikers van het X-systeem zien ook direct de gelijkenis met de andere X-T modellen: de grote draaiknoppen met de overzichtelijke functie-layout, waardoor de X-T100 op een enigszins gekrompen X-T2 lijkt.

Fasedetectie AF

De Fujifilm X-T100 beschikt daarnaast over het geavanceerde hybride fasedetectie autofocussysteem met het algoritme dat ook in de duurdere X-camera’s te vinden is. Daardoor stelt de camera razendsnel en zeer precies scherp, ook onder moeilijke lichtomstandigheden en bij snel bewegende onderwerpen. Het SR+ automaatsysteem herkent daarbij haast iedere fotografische situatie, wat een hoog gebruiksgemak oplevert. Ideaal voor alle mogelijke fotosituaties, van een feestje tot sportfotografie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Fujifilm X-T100 kost 599,- euro als losse body en als kit 699,- euro inclusief XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ objectief. Leverbaar in donker zilver of zwart vanaf juni.

www.fujifilm.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De Fujifilm X-H1: voor fotografen én filmers

Je camera optimaal beschermen in verschillende omstandigheden