in

Fujifilm X-H2S – De snelste tot nu toe

Fujifilm presenteerde tijdens haar X-Summit op 31 mei een splinternieuwe X-camera: de X-2HS. Veel sport- en natuurfotografen zaten met smart te wachten op deze opvolger van de X-H1. De X-H2S is Fujifilm’s snelste X-camera tot nu toe.

De Fujifilm X-H2S is het nieuwe vlaggenschip in de X-serie en levert de hoogste prestaties voor zowel foto als video, aldus Fujifilm. De camera heeft een nieuw ontwikkelde 5e generatie, back-illuminated stacked X-Trans APS-C cmos-beeldsensor met 26,16 effectieve megapixels en een nieuwe snelle X-processor 5 beeldprocessor. 

IBIS en AI-AF

De X-H2S beschikt verder over ingebouwde stabilisatie (IBIS) tot maximaal 7 stops. De leessnelheid vanaf de sensor zou maar liefst 5x hoger liggen dan die van zijn voorganger en de processor werkt tweemaal zo snel. Verder is de beeldkwaliteit bij (zeer) hoge ISO-waarden verbeterd. Het vernieuwde AF-systeem gebruikt deep learning AI-technologie om bewegende beelden te kunnen volgen inclusief oog/gezichtsdetectie, en AF/AE tracking is beschikbaar tot maar liefst 40 bps dankzij creatief gebruik van fasedetectie-pixels op de sensor.

Zoeker tot 40bps

Een zoeker zonder blackout-tijd tot 40 beelden per seconde is eveneens iets om blij mee te zijn. Die is nodig omdat de camera met de elektronische sluiter 30bps haalt voor jpeg’s. Met de mechanische sluiter is dat 15bps. Maar daarnaast kun je ook filmen met 6.2K/30P of 4K/120P video en high-definition beelden opnemen. Drie Apple ProRes codecs zijn beschikbaar voor videofilmers om een gemakkelijke post-processing mogelijk te maken. Een card slot voor CFexpress Type B kaarten zorgt ervoor dat de enorm hoge opnamesnelheid ook vlot weggeschreven kan worden. Daarnaast is er een card slot aanwezig voor SDXC UHS-II geheugenkaarten. 

Optionele accesoires

Om te voorkomen dat de X-H2S ‘warmloopt’ tijdens intensieve videosessies kun je een optionele koelingsunit achterop schroeven en verder zijn een verticale grip VG-XH en een File transmitter FT-XH met wired LAN connectiviteit leverbaar als accessoires.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm X-H2S wordt begin juli leverbaar. De prijs is € 2750,-.

www.fujifilm-x.com/nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotowedstrijd de opdracht: Afstand

Fujinon 18-120mm en 150-600mm