in

De weekendtips voor deze week!25 oktober 2017, 17:47

Een liefhebber van nachtfotografie? Dan zijn deze activiteiten wat voor jou! Wat voor plannen heb jij dit weekend?

Buitenmuseum Enkhuizen

Het Zuidermuseum in Enkhuizen organiseert zaterdag 28 oktober de Avond in het buitenmuseum. Een museum in de buitenlucht wordt in de avond versiert met duizenden lichtjes, er vinden activiteiten plaats en je kunt een tochtje over de grachten maken. Fotografeer de ambachten die worden uitgevoerd, want deze krijgen extra aandacht deze avond binnen het thema Handgemaakt. De avond sluit af met een knallende vuurwerkshow. Ook prachtig om vast te leggen! Het buitenmuseum is geopend van 18:00 tot 21:00 en de entree hiervoor kost 7,50 per persoon.

Majvangooreg

Enchanted gardens

In de Kasteeltuinen Arcen vinden van 14 oktober tot en met 29 oktober de Enchanted Gardens plaats. Deze avondopenstellingen zijn van 19:00 tot 22:00 en ook hier kun je dus goed oefenen met nachtfotografie. Beleef het bloemen- en plantenpark op een prachtige manier met een kaarsen verlichte wandeling. Op de wandelroute vindt zich ook een klank- en lasershow. De beleving van de tuinen wordt door het donkere van de nacht versterkt en begeleid door melodieën die speciaal zijn gecomponeerd door een pianist. Laat je verrassen!

Channie74

Nacht van de Nacht

Dit weekend vindt in Nederland de Nacht van de Nacht plaats. Deze nacht wordt georganiseerd omdat al het licht op de wereld veel energie verbruikt en ook de nachtelijke natuur verstoort. In de nacht van 28 oktober gaan dus veel lichten uit in Nederland en worden er veel nachtactiviteiten georganiseerd. Geen licht? Dan kan ik toch niet fotograferen? Werk met je opzetflitser of bedenk een creatieve oplossing zoals een aantal zaklampen! Of misschien is dit de perfecte uitdaging om sterren te fotograferen!
Op de website van Natuurmonumenten kun je onder andere vinden welke activiteiten er worden georganiseerd door heel Nederland. Bij veel activiteiten moet je wel een plekje reserveren, dus bekijk snel of die er nog zijn! Ook op de website van Nacht van de Nacht zelf kun je veel informatie vinden over dit weekend en de organisatie.

Phaaksma

Dauwwandeling

Ben je een vroege vogel? Op het prachtige Kleine Meer wordt een wandeling georganiseerd, heel vroeg in de ochtend op zondag 29 oktober. De wandeling is van 7:00 tot 9:00 en start in Ossendrecht. Meewandelen is gratis, maar aanmelding is wel noodzakelijk. Een prachtige wandeling door dit mooie natuurgebied. Kijk voor meer informatie over de wandeling op de website van Natuurmonumenten.

MarcoBrekelmans

Lees hier nog onze tips over Nachtfotografie om deze evenementen in het donker optimaal te benutten!

Halloween fotografietips

De dag zelf valt op 31 oktober 2017, maar dit weekend worden al overal in Nederland Halloween activiteiten en festivals georganiseerd. Het is weer tijd om te griezelen en te spoken! Met het thema Halloween kun je leuke foto’s maken en we hebben hieronder een aantal Halloween foto’s geplaatst ter inspiratie voor jouw eigen Halloween fotoshoot dit weekend! Leef je uit met een model, maak een eng beest van je huisdier of ga een kerkhof op en fotografeer een griezelig landschap!

Leukkiekje

Marloeshi

ByMarije

Mano72

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Een nieuwe toevoeging aan Sony’s full-frame lensassortiment: de FE 24-105mm F4 G OSS

Nik Collection overname door DxO