in

De Lume Cube – Veel licht uit een klein doosje12 juni 2016, 09:39

Klein, waterdicht en een bak licht waar je u tegen zegt: de kleine Lume Cube heeft het allemaal in zijn mars.

Klein maar fijn, zullen we maar zeggen bij de Lume Cube. Met zowel handmatige als bluetooth bediening, geeft dit 1,5-inch kleine kubusje maar liefst 1500 lumen licht en is hij bovendien volledig waterdicht tot 30 meter. Bedenk maar eens welke creatieve mogelijkheden dat geeft, zonder grote apparatuur mee te hoeven zeulen.

Qua gebruik is de kleine Cube eenvoudig. Naast twee knoppen voor het aanzetten en regelen van de hoeveelheid licht, kan de Lume Cube ook via bluetooth op afstand bediend worden met de Lume Cube Pro app op je telefoon. Met deze app is het mogelijk om tot vijf afzonderlijke Cubes te bedienen, in allerlei verschillende standen. Kies bijvoorbeeld voor de videomodus om constant licht te hebben, of de flash modus voor het gebruik als flitslicht.

Gericht op actie
Met de 1/40-20 schroef-aansluiting aan de onderzijde is het mogelijk om de Lume Cube op elke mount of statief te bevestigen. Met name door zijn formaat is deze lichtbron uitermate geschikt voor actie. De producent van Lume Cube richt zich dan ook vooral op mensen die action camera’s gebruiken en biedt in haar assortiment de GoPro Bar, waarop zowel een GoPro als twee cubes kunnen worden bevestigd. Ideaal als je er ’s avonds of ’s nachts op uit gaat om wat actie vast te leggen!

Maar denk bijvoorbeeld ook aan het gemak voor smartphone-fotografie. Want als je alleen met een smartphone op pad gaat om te fotograferen, is de kleine Cube natuurlijk een handige accessoire, die zelfs in je jaszak past. Ook bij het fotograferen met je smartphone kan het nuttig zijn om extra licht te hebben voor macro-fotografie (dat is mogelijk met een opzetlensje voor smartphones), portretten met flitslicht of constant licht bij donkere lichtomstandigheden.

Specificaties
Nog wat extra specificaties op een rijtje: de Lume Cube biedt een lichttemperatuur van 6000k, wat ongeveer gelijkstaat aan daglicht. Het licht is dimbaar tussen de 0 en 1500 lumen en heeft een ingebouwde optische sensor om samen te kunnen werken met andere lichtbronnen of flitsers.

Kortom: de Lume Cube is een handige, kleine accessoire die op diverse manier te gebruiken is. Echt verrassend hoeveel licht er uit zo’n klein boxje kan komen!

Beschikbaarheid
De Lume Cube is in Nederland via distributeur Degreef & Partner beschikbaar en kost €119 euro. De uitgebreide Lume Cube Pro app is nu gratis verkrijgbaar in de Appstore en op Google Play.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

JPEG bestanden verbeteren met Topaz DeJPEG

Review: Canon Powershot G7X Mark II